درمان خار پاشنه در منزل

پا را با نام قلب دوم می شناسند و علت این امر هم اهمیت این عضو از بدن است. کوچکترین ناراحتی در پا می تواند، قدم برداشتن را برای ما تبدیل به شک کار سخت و طاقت فرسا نماید و درد و رنج شدید برای ما به همراه داشته باشید.

شاید یک میخچه کوچک روی کف پای خود را تجربه کرده باشید و از اینکه یک زائده ای به این کوچکی چطور می تواند این همه درد و رنج را به همراه داشته باشد، تعجب کرده باشید.

اشتباه نکنید، موضوع امروز ما میخچه نیست، بلکه امروز در نر داریم تا در رابطه با خار پاشنه صحبت نماییم و درمان های خانگی برای این عارضه را بیان نماییم. با ما همراه باشید.

خار پاشنه چیست؟

در کف پای ما یک رشته ضخیم از بافت نرم وجود دارد که به استخوان پاشنخ پا متصل است. این رشته که ضخیم و محکم است، قوس پا را به صورت متعادل نگه می دارد و ثبات را در پاهای ما برقرار می نماید. در صورتی که به هر علتی به این بافت نرم که با آن فاشیا‌پلانتار می گویند، به طور مکرر فشار وارد شود، آسیب دیده و ملتهب می شود.

 رسوب کلسیم نیز یکی از عواملی است که ممکن است باعث ایجاد خارپاشنه شود. این رسوب غیرطبیعی کلسیم می‌تواند به شکل یک زایده کوچک استخوانی درآید که به آن خار پاشنه گفته می شود. خوب است بدانید گه گاهی اوقات بدون اینکه در عکس اشعه x زائده استخوانی دیده شود علائم خارپاشنه برای بیمار ایجاد می‌شود که به این حالت سندروم خارپاشنه گفته می شود.

حالا بهتر متوجه می شوید که چرا وقتی همچنان به پاشنه دردناک خود فشار وارد می‌کنید، شرایطتان وخیم تر می‌شود و می‌تواند باعث ایجاد یک وضعیت مزمن در شما شود.

چگونه به خار پاشنه مبتلا می‌شوید؟

خار پاشنه در طولانی مدت رشد می کند و علت اصلی آن همان فشارهای مکرر بر عضلات و رباط های پا و پاشنه شماست. فشارهای زیادی که بیش از حد تحمل رباط کف پا باشند موجب آسیب به آن می‌شوند همچنین کسانیکه دارای کف پای صاف هستند امکان ابتلا به خار پاشنه در آنها وجود دارد. پس اگر ورزشکار هستید مراقب فشارهای وارده به کف پای خود باشید یا اگر جزو خانم‌هایی هستید که به طور مداوم از کفش پاشنه بلند استفاده می‌کنید بدانید که در معرض ابتلا به خارپاشنه هستید.

درمان خار پاشنه در منزل

خبر خوب این است که درد پاشنه پا در بیشتر موارد با استراحت و استفاده از درمان‌های خانگی به طور قابل توجهی بهبود می‌یابد. گاهی اوقات استفاده از یک دمپایی طبی مخصوص خارپاشنه می تواند درد را به راحتی درمان می‌کند. در اینجا ما درمان‌های خانگی و ساده‌ای را ارائه می‌دهیم که قطعا برای درمان درد خارپاشنه شما مفید خواهد بود. درمان‌های خانگی یکی از رایج ترین درمان‌های غیر دارویی برای رفع خارپاشنه می باشد.

استفاده از رژیم غذایی مناسب

داشتن یک رژیم غذایی که حاوی مقدار زیادی ویتامین‌ و مواد معدنی است می‌تواند دردهای پاشنه پا را بهبود بخشد. برخی از این ویتامین‌ها و مواد معدنی عبارت‌اند از:

الف- کلسیم: کلسیم ماده‌ای است که برای استحکام استخوان‌ها و جلوگیری از پوکی استخوان مفید است. در صورتی که بدن به مقدار کافی کلسیم دریافت کند ممکن است در کاهش تشکیل خار پاشنه‌ مؤثر باشد. اما توجه داشته باشید که مصرف بیش از حد کلسیم نیز باعث رسوب آن در مفاصل شده و دردهای مفصلی ایجاد می‌کند. لذا در مصرف آن همیشه باید حد تعادل را نگه داشت. غذاهایی که سرشار از کلسیم هستند عبارت‌اند از :شیر،پنیر،کشک، بادام‌ها،کلم و دانه کنجد.

ب- منیزیم: برای جذب بهترکلسیم، یکی از فاکتورهای اصلی منیزیم است. برخی مواد غذایی سرشار از منیزیم هستند مثل: عدس، تخم کدو تنبل، آووکادو، دانه ارزن.

ج- ویتامین D: این روزها کمبود ویتامین D بیش از گذشته در افراد مشاهده می‌شود و یکی از دلالیل اصلی آن کمتر قرار گرفتن در معرض نور خورشید است. اگر شرایط زندگی شما به گونه ای است که کمتر ویتامین D  را از نور خورشید دریافت می کنید بهتر است از مواد غذایی حاوی ویتامینD  استفاده کنید. مثل: شیر سویا، زرده تخم‌مرغ، پنیر، قارچ، ماهی تن.

د- ویتامینP: مواد غذایی حاوی ویتامین P که به آنها بیوفلاونوئید نیز می‌گویند سرشار از آنتی‌اکسیدان هستند. منبع طبیعی این ویتامین، مواد غذایی دارای ویتامین C مانند مرکباتی از جمله پرتقال، لیمو و هلو، انواع توت‌ها مانند توت فرنگی، زغال اخته، انبه، پاپایا و سیر هستند.

ه- رژیم ضدالتهابی: با استفاده از این نوع رژیم غذایی، می توان هر نوع التهابی را از جمله التهاب ناشی از خار پاشنه یا سایر علل درد پاشنه پا را به مقدار زیادی بهبود بخشید. برخی از خوراکی‌های غنی ضدالتهابی عبارت‌اند از: سیر، زردچوبه، چغندر،گوجه‌فرنگی و اسفناج.

خارپاشنه و مزاج سرد و گرم:

خار پاشنه بیماری سردی است. زیرا در اغلب موارد در شب و با استراحت بیشتر می‌شود و برعکس با فعالیت، گرم کردن و مانند آن کمتر می‌‌شود و اینها علائم بیماری‌هایی است که مزاج سرد دارند. پس راه درمان آن استفاده از گرماست به همین علت اگر سعی کنید در مصرف غذاهای سرد مثل لبنیات افراط نکنید و غذاهایی با مزاج گرم مثل سیر استفاده کنید، خار پاشنه شما سریعتر بهبود می یابد.

ماساژ درمانی

ماساژ پا یکی از روش های مفید برای درمان یا جلوگیری از پیشرفت خارپاشنه است که در ویدیو زیر چند روش ماساژ پا که در منزل می توانید به تنهایی انجام دهید آموزش داده شده است. برای ماساژ می توانید از انواع ماساژ یخ، ماساژ با توپ و ماساژ با روغن استفاده نمایید.

حمام آب گرم

یکی دیگر از درمان‌های خانگی درد خارپاشنه، شستشوی پاها با آب گرم و نمک اپسوم است. نمک اپسوم همان سولفات منیزیم است که برای کاهش درد و التهاب استفاده می‌شود. برای کاهش درد پاشنه خود به روش نمک درمانی بهتر است یک فنجان نمک اپسوم را در یک ظرف آب گرم حل کرده و پاشنه آسیب دیده را به مدت 10 تا 15 دقیقه در آن قرار دهید  و ماساژ دهید. اگر این کار را 2یا 3 بار در هفته تکرار کنید به مرور شاهد کاهش درد پاشنه خود خواهید شد.

گرم نگه داشتن موضعی:

بهتر است پای خود را همیشه گرم نگه دارید. می توانید با قرار دادن یک تکه پشم در کفش خود و زیر پاشنه پا، کف پای خود را گرم نگه داشته و اثرات درمانی فوق العاده آن را مشاهده کنید. پوشیدن جوراب پشمی و استفاده از کرسی در فصل سرما هم راه های مناسب دیگری برای التیام درد خارپاشنه است.

کم کردن وزن

اضافه وزن، فشار مضاعفی را بر روی پاها وارد می کند. پس اگر اضافه وزن دارید اولین و مهمترین اقدام برای شما کاهش وزن است تا از باری که به پاهایتان وارد می‌‌شود بکاهید. وقتی برنامه کاهش وزن را به طور جدی شروع کردید در کنار آن می‌توانید از درمان‌های دیگر نیز استفاده کنید. البته بهتر است این نکته را در نظر داشته باشید که اضافه وزن در بارداری نیز یکی از عوامل درد پاشنه در زنان باردار است که در بسیاری از مواقع بعد از دوران بارداری و کاهش طبیعی وزن بهبود می‌یابد.

انجام حرکات کششی

پزشکان بر این باور هستند که ورزش برای درمان درد پاشنه بسیار مفید است. با انجام تمرین‌ها و حرکات کششی در ناحیه عضلات ساق پا و تاندون آشیل می‌توان دردهای کف پا را تاحدودی کاهش داد. باید توجه داشته باشید که حتما قبل از انجام هرگونه حرکت کششی حتما بدن خود را گرم کنید و در انجام حرکات بیش از اندازه به عضلات خود فشار نیاورید. تمرین‌های کششی تعادل و پایداری را در پاها افزایش داده و درد پاشنه را تسکین می‌دهد.

طب سوزنی:

به کاربردن طب سوزنی در نقاط خاصی از عضلات پایین پا و کف پا می‌تواند در کاهش درد و بهبود عملکرد پا موثر باشد. روش‌های تن و تانگ و شیوه‌های چینی در درمان خار پاشنه می‌تواند موثر باشد.

حجامت و زالو درمانی:

 این دو روش در کاهش سریع التهاب در پاشنه پا و از بین رفتن بیماری بسیار موثر است. در بیشتر موارد با یک بار حجامت یا زالواندازی وضعیت شما به مقدار زیادی بهبود می یابد. می‌توان دو طرف تاندون آشیل (به ویژه سمت داخل پا) را حجامت یا زالو انداخت و در صورت نیاز این عمل را تکرار نمود تا کاهش درد و بهبودی موضعی را احساس کرد.

درمان با استفاده از سرکه سیب:

سرکه سیب یکی از مواد موثر در درمان خار پاشنه به شمار می رود زیرا این سرکه به بیرون آمدن کلسیم اضافی در ناحیه پاشنه, کمک می کند. همچنین موجب کاهش التهاب و تسکین درد کف پا ناشی از خار پاشنه نیز می شود برای استفاده از این روش می‌توانید یک تکه حوله را به اندازه کف پای خود ببرید و آن را در سرکه سیب فرو ببرید. حوله خیس شده را در کفش خود قرار دهید. حتما حوله را در طول روز مرطوب نگه دارید. در روشی دیگر نصف فنجان سرکه سیب را درون ظرفی گرم کنید. سپس وان کوچکی را پر از آب گرم کرده و سرکه سیب را درون آن بریزید. دو بار در روز پای خود را به مدت ۵ تا ۱۰ دقیقه درون این محلول نگه دارید. این روش را یک یا دو هفته انجام دهید. شما همچنین می توانید 1 قاشق غذا خوری از سرکه سیب و عسل را در یک لیوان آب گرم مخلوط کنید و آن را دو بار در روز برای 1 یا 2 هفته بنوشید.

درمان با جوش شیرین:

جوش شیرین هم مانند سرکه سیب خاصیت ضدالتهابی دارد و کلسیم های اضافی را از پاشنه پا خارج کرده و باعث بهبود خار پاشنه می شود. برای این منظور 2/1 قاشق چای خوری جوش شیرین و کمی آب را مخلوط کنید تا به شکل خمیر درآید. این خمیر را روی پاشنه خود قرار دهید و آن را با باند گاز استریل ببندید و بعد از 15 دقیقه بشویید. دو بار در روز این درمان را تکرار کنید.

درباره نویسنده

هنوز دیدگاهی وارد نشده است.

نظر دهید

*