فواید و خواص سنجد آسیاب شده با هسته‎

همه ما با شنیدن نام “سنجد” به یاد سفره هفت سین و سنجد سر سفره می افتیم. اما این میوه کوچک دوست داشتنی دارای خواص بیشماری است و در طب سنتی و طب مدرن بارها و بارها از سنجد و خواص بیشمار آن یاد شده است. خصوصاً پودر سنجد که امروزه مورد استفاده عموم مردم قرار می گیرد و مردم با خواص آن آشنا شده اند.

در روایات دینی ما هم به سنجد اشاره شده است و در روایتی از ائمه اطهار آمده است که گوشت سنجد، گوشت می آورد، استخوانشن استخوان و پوستش، پوست را می رویاند. بنابراین نباید از مصرف این میوه کوچک اما پر از خاصیت غافل باشیم. سنجد را می توانیم هم خود میوه را مصرف کنیم و هم از پودر آن استفاده کنیم که هر کدام در جایگاه خود دارای خواص بیشماری هستند.

امروز می خواهیم در رابطه با فواید مصرف سنجد صحبت کنیم و تاثیر مصرف آن در بزرگسالان و کودکان را بررسی کنیم. با ما همراه باشید.

خواص درمانی پودر سنجد

برای تهیه پودر سنجد باید میوه سنجد را به طور سالم یعنی با پوست، هسته و گوشت آسیاب کنید. از پودر سنجد می‌توانید برای تهیه یک میان وعده بسیار مفید از پودر سنجد برای بهره مندی از خواص پودر سنجد استفاده کنید؛ به این صورت که یک قاشق غذا خوری از سویق را با یک لیوان شیر مخلوط کتید و برای شیرین شدن به آن یک قاشق غذا خوری عسل هم اضافه کنید. از خواص پودر سنجد که از طریق این ترکیب می‌توانید از آن‌ها بهره مند شوید به مواردی مانند درمان پوکی استخوان و درمان درد مفاصل بویژه درمان درد مفاصل زانو و آرتروز می‌توان اشاره کرد.

خواص پودر سنجد و فواید درنانی آن بسیار زیاد است. از جمله مهم‌ترین خواص پودر سنجد درنان پوکی استخوان، آرتروز و شکستگی استخوان است. در این بخش به بررسی برخی از خواص پودر سنجد می‌پردازیم.

خواص پود سنجد برای چاقی

یکی از خواص پودر سنجد کمک به چاقی صورت است. در رژیم‌های کاهش وزن افراد با چالش لاغری صورت مواجه می‌شوند. بسیاری از افراد از لاغری صورت خود ناراضی هستند و بر این باورند که از زیبایی آن‌ها کاسته شده‌است. یکی از مواد غذایی گیاهی که می‌تواند موجب چاقی صورت شود، پودر سنجد است. برای بهره مندی از این خاصیت پودر سنجد می‌توانید به صورت موضعی از این پودر برای صورت استفاده کنید و به کمک آن به پر شدن گونه و سایر قسمت‌های صورت شده و در نهایت چهره شما مجددا زیبایی و جذابیت خود را بدست بیاورد.

  • طریقه مصرف پودر سنجد برای چاقی صورت

ابتدا باید پودر سنجد را تهیه کنیم. برای تهیه پودر سنجد، میوه سنجد تازه را به صورت کامل(با پوست و هسته) آسیاب می‌کنیم یا از پودر سنجد آماده که نام آن سویق سنجد است می‌توانیم استفاده کنیم. به مقدار ۳ تا ۴ قاشق غذاخوری از سویق سنجد را با یک لیوان شیرتازه پر چرب مخلوط می‌کنیم و برای شیرین کردن آن می‌توان از یک قاشق غذاخوری عسل استفاده کنیم. از این ترکیب می‌توانیم به صورت میان‌وعده و یا هر روز صبح ناشتا استفاده کنیم. سنجد علاوه بر چاقی صورت برای چاقی تمام بدن و کمک به افزایش وزن فوری نیز مفید است.

خواص پودر سنجد برای معده

سنجد یک ماده غذایی مفید برای دستگاه گوارش است. پودر سنجد یا سویق، معده را تقویت و مکانیسم صفرا را مهار می‌کند و از این طریق موجب جلوگیری از تهوع و استفراغ می‌شود. سنجد سموم معده و روده را رفع می‌کند. سنجد حاوی کارتینوئید‌ها و پلی‌فنول‌ها است که این مواد برای درمان زخم معده مفید و موثر هستند. پودر سنجد حاوی فیبر بالایی است و گرسنگی را کاهش می‌دهد و برای افرادی که مشکلات گوارشی دارند مفید است.

خواص پودر سنجد برای کودکان

یکی دیگر از خواص پودر سنجد تقویت سیستم ایمنی است. سیستن ایمنی کودکان ضعیف و آسیب پذیر است و پودر سنجد می‌تواند آن را تقویت کند. از مهم‌‌ترین خواص پودر سنجد برای کودکان رفع کمبود ویتامین C در آن‌ها و ممانعت از حضور و ورود عفونت به بدن کودکان است. با ترکیب شیر و پودر سنجد می‌توان به استحکام استخوان کودکان در حال رشد کمک کند و علاوه بر این این ترکیب می‌تواند در رفع سکسکه در کودکان نیز نقش مفیدی داشته باشد.  پودر سنجد غنی از کلسیم است و می‌تواند از ابتلای کودکان به پوکی استخوان جلوگیری کند؛ همجنین پودر سنجد دارای انواع آمینو‌اسید‌ها و پروتئین است و به عضله سازی کودکان کمک می‌کند. پودر سنجد برای درمان تکرر ادرار در کودکان نیز موثر است. پودر سنجد علاوه بر کلسیم، غنی از فسفر نیز هست و از این طریق به رشد قد کودکان کمک می‌کند.

خواص پودر سنجد برای ریزش مو

گفتیم که پودر سنجد غنی از فسفر و کلسیم است و این دو ماده می‌توانند موجب تقویت فولیکول‌های مو شوند و از این طریق از ریزش مو‌ها جلوگیری کنند. از دیگر خواص پودر سنجد این‌ است که می‌توانید آن را به صورت ماسک روی مو‌های خود قرار دهید و بعد از ۱۵ دقیقه آن را شسته و آب‌کشی کنید و نتیجه این‌کار داشتن مو‌هایی درخشان است.

سایر خواص سنجد

خواص پودر سنجد با شیربه دلیل خواص ضد زردی سنجد، خوردن این معجون می‌تواند زردی را برطرف کند و همچنین تکرر ادرار را کاهش دهد. مصرف پودر سنجد و شیر ورم و التهاب کیسه صفرا را نیز کاهش داده و سبب پاکسازی دستگاه گوارش شده و در ریشه کن کردن جذام نیز موثر است. همچنین برای درمان سردرد‌هایی که ریشه و دلیل خاصی ندارند بسیار مفید خواهد بود.

سنجد یک دانه خوراکی است که میوه درخت سنجد بوده و طبع آن سرد و خشک است. این دانه سرشار از فیبر و کلسیم است و مصرف آن به زنان شیرده و افراد پیر بسیار توصیه می‌شود. زیرا هم برای پوکی استخوان و هم برای تقویت دستگاه گوارش مفید است و خوردن آن توسط زنان شیرده موجب تیز هوشی نوزاد خواهد شد.

سنجد دارای هفده اسید آمینه و پروتئین است و در نتیجه می‌تواند به تحکیم عضلات و نیز عضله سازی کمک کند. همچنین سیر کننده بوده و برای افرادی که رژیم لاغری دارند می‌تواند بسیار مفید باشد.

مضرات پودر سنجد

فواید و خواص پودر سنجد بی شمار است اما مصرف این پودر پر خاصیت ممکن است در برخی افراد که بیماری های خاصی دارند ایجاد مشکل کنند مثلا مصرف پودر سنجد برای افرادی که مبتلا به یبوست هستند مضر است. در برخی موارد ممکن است در افراد ایجاد حساسیت و آلرژی داشته باشد. مصرف سنجد برای افرهدی که مزاج سرد دارند مضر است و می‌تواند موجب ضعف اعصاب آن‌ها شود.

درباره نویسنده

هنوز دیدگاهی وارد نشده است.

نظر دهید

*