درمان ریزش مو مردان در طب سنتی

ریزش مو یکی از مشکلات شایع در جامعه است که برای بسیاری از افراد به عنوان یک مشکل جدی شناخته می‌شود. موهای سر انسان از پوست سر رشد می‌کنند و برای بسیاری از افراد، ریزش مو می‌تواند به علت تغذیه نامناسب، استفاده از محصولات شیمیایی، فشار روحی و استرس، بیماری‌های پوست و سر، ژنتیک و سن باشد.

ریزش مو ممکن است باعث کاهش اعتماد به نفس و عدم رضایت از ظاهر شخص شود. بسیاری از افراد برای جلوگیری از ریزش مو، به روش‌های مختلفی مانند استفاده از شامپو و محصولات روغنی، تغذیه صحیح، استفاده از ماسک‌های مو و حتی درمان‌های پزشکی مانند تزریق هورمون و کاشت مو روی متخصصین مراجعه می‌کنند.

به علاوه، برخی از روش‌های غیرمستقیم مانند تغییر رژیم غذایی و کاهش استرس نیز می‌تواند به کاهش ریزش مو کمک کند. همچنین، برخی از محصولات طبیعی مانند روغن‌های گیاهی و عصاره‌های گیاهی نیز می‌توانند به بهبود سلامت مو و جلوگیری از ریزش آنها کمک کنند.

با این حال، برای جلوگیری از ریزش مو، بهتر است از روش‌های طبیعی و سالم استفاده شود و از استفاده از محصولات شیمیایی و داروهای غیرضروری پرهیز شود. همچنین، برای جلوگیری از ریزش مو، تغذیه سالم و خوراکی‌های حاوی ویتامین‌ها و مواد معدنی مفید برای سلامت مو، بسیار مهم است.

در نهایت، برای جلوگیری از ریزش مو، بهتر است با پزشک متخصص یا متخصص موضوع مشورت کنید و به روش‌های مناسب و سالم برای بهبود سلامت مو خود پایبند شوید.

دلایل ریزش موی شدید

با افزایش سن، ریزش مو به یک امر اجتناب ناپذیر است. اما امروزه به دلایل مختلفی مانند الگوی زندگی نادرست، رژیم‌های غذایی، استرس و آلودگی هوا، روند ریزش مو افزایش یافته و در سنین پایین شاهد شروع روند ریزش مو هستیم. ریزش شدید مو دلایل مختلفی دارد که در ادامه بررسی می‌کنیم:

ریزش موی ژنتیکی

ریزش مو می‌تواند زمینه ارثی داشته باشد. این نوع ریزش مو از فولیکول موهای چروک شده تشخیص داده ‌می‌شود که از طریق بیوسی و همین‌طور آزمایشات عمومی توسط پزشک عمومی قابل تشخیص است.

سندروم تخمدان پلی کیستیک

ریزش موی شدید در زنان می‌تواند به دلیل سندروم تخمدان پلی کیستیک باشد که این مشکل به ویژه در زنان جوان شایع است.

PCOS‌ وضعیتی است که به دلیل کاهش فعالیت یا اختلال در فعالیت هورمونی در تخمدان‌ها بروز‌ می‌کند. کم‌پشت شدن مو به دلیل میزان بالای آندورژن‌ها یا تستوسترون و دی هیدروتستوسترون (DHT) صورت می‌گیرد. افزایش میزان این هورمون‌ها به ویژه DHT‌ در زنان، باعث ریزش مو می‌شود.

استرس، سبک زندگی یا بهداشت عمومی

استرس می‌تواند موجب ریزش مو شود و این مساله تا زمانی که هفته‌ها از علت استرس‌زا نگذشته باشد، قابل مشاهده نخواهد ‌بود.

تریکوتیلومونیا یک وضعیت روانی است که شخص مبتلا به دلیل اضطراب موهای خود را می‌کشد که این منجر به ضعیف شدن رشد مجدد موها می‌شود.

رژیم غذایی نادرست

با گذشت زمان بیش‌تر متوجه می‌شویم که چگونه رژیم غذایی، هر بخش از بدن ما را تحت تاثیر قرار می‌دهد و رشد و وضعیت مو هم یکی از بخش‌های کلیدی و تاثیرپذیر است.

با توجه به اولویت‌بندی حفظ سیستم بدن، مو جزو بافت‌هایی است که اهمیت کمتری دارد. به این معنا است که موها تنها از مواد مغذی باقی مانده پس از توزیع آن‌ها توسط سیستم گوارش به ارگان‌های حیاتی استفاده می‌کنند. اگر هیچ‌گونه ماده مغذی اضافه‌ای وجود نداشته باشد، در این صورت موها ضعیف می‌شوند.

پرکاری و کم کاری تیروئید

پرکاری و کم کاری تیروئید یک وضعیت قابل درمان است که می‌تواند منجر به ریزش موی شدید شود. در هر دو صورت باید میزان مصرف داروهای تیروئید مورد توجه قرار گیرد. زیرا عوارض دوزهای بالا یا پایین بر رشد موها تاثیرگذار است.

بیماری‌های خود ایمنی مثل لوپوس یا آلوپسی آریتا

این بیماری وقتی اتفاق می‌افتد که سیستم ایمنی به فولیکول‌های مو، پوست یا رشد مو حمله می‌کند.

درمان ریزش مو در طب سنتی

توصیه معصومین برای تقویت و پر پشت شدن مو

پیامبر (ص) درباره رویش مو می‌فرمایند، موهای‌تان را حنا ببندید چرا که این کار دیده را جلا می‌بخشد، مو را می‌رویاند، تن را خوش بو می‌سازد و همسر مرد را آرامش می‌بخشد.

امام کاظم (ع) می‌فرمایند، در روز جمعه شستشوی سر با ختمی از سنتی است که پوست و مو را نکو می‌کند و مایه ایمنی از سر درد است و روزی را سرشار کرده و فقر را باز می‌دارد.

درمان نازک شدن مو در طب سنتی

ضعیف و نازک‌شدن موها در کودکان، زنان و مردان دلایل مختلفی دارد. موها به تدریج نازک می‌شوند و موهای نازک و کم پشت به‌طور معمول علائمی مثل وز شدن یا خشکی مو را به همراه دارد. برای درمان نازکی موها باید علت نازک بودن موها را تشخیص داد.

اگر با مشکل نازکی مو درگیر هستید، بدانید که برای ضخیم شدن موهای‌تان نیازی به استفاده از داروهای شیمیایی نیست و با طب سنتی می‌توانید موهای خود را تا حد زیادی تقویت کنید و موهایی پرپشت و ضخیم داشته باشید.

تا ‌به ‌حال دلایل زیادی برای نازکی مو‌ها ذکر شده است، یکی از قابل قبول‌ترین آن‌ها به رژیم غذایی و کمبود ویتامین و مواد معدنی و غلبه خشکی سر مربوط می‌شود.

توصیه می‌شود افرادی که جنس موهایشان بسیار نازک است و پوست سر خشکی دارند، از مواد غذایی که مزاج گرم و خشک دارند مانند سیر، پیاز، ترب، پیازچه، نعناع و جعفری، زیتون و نخود استفاده ‌نکنند. افرادی که موهای ضخیم و چرب دارند، استفاده از مواد غذایی گرم و خشک برای آن‌ها بدون مانع است.

ماساژ پوست سر با روغن گرم

به‌طور معمول مو به خاطر کمبود مواد مغذی ضعیف می‌شود برای جلوگیری از این اتفاق می‌توانید به موهای‌تان یک ماساژ روغن گرم دهید.

روغن نارگیل، روغن بادام، روغن زیتون برای انجام این‌کار مناسب است. موهای‌تان را به‌طور کامل با کمی روغن ماساژ دهید و با یک حوله بپوشانید و بعد از گذشت چهار یا پنج ساعت موهای خود را بشویید.

جلوگیری از ریزش مو با آب پیاز

پیاز دارای مقدار بسیار زیادی گوگرد است و غلظت بالای گوگرد موجود در پیاز به رشد مو کمک می‌کند. برای تقویت موی سر خود با آب پیاز، پیاز را رنده کرده و آب آن را بگیرید.
آب پیاز را روی پوست سر خود بمالید و اجازه دهید ۱۵ دقیقه روی سر باقی ‌بماند. پس از گذشت ۱۵ دقیقه موهای‌تان را با شامپوی ملایم بشویید و اجازه دهید موهای‌تان خشک شود. برای گرفتن نتیجه بهتر دو روز در هفته از آن استفاده کنید.

فواید آب پیاز برای موی سر

پیاز حاوی مواد معدنی است که برای مو مفید هستند. کسانی که به پیاز حساسیت دارند، نباید از آب پیاز برای موهای خود استفاده کنند.
اگر تحمل بوی آن برای شما سخت است، می‌توانید کمی آب لیمو یا گلاب به آن اضافه کنید. گوگرد موجود در آب پیاز می‌تواند شرایط مناسب را برای رشد مو فراهم کند و سرعت رشد مو را افزایش دهد.

خواص ضد میکروبی

پیاز خواص آنتی باکتریایی دارد که به مبارزه با عفونت‌های پوست سر کمک می‌کند. پیاز حاوی آنتی اکسیدان‌هایی مثل فلاونوئیدها است.
آنتی اکسیدان‌ها بدن را از رادیکال‌های آزاد محافظت می‌کنند و رادیکال‌های آزاد در روند پیری نقش دارند. برای مثال، رادیکال‌های آزاد ممکن است فولیکول‌های مو را از بین ببرد و منجر به نازک شدن و ریزش مو شود. از بین بردن یا کاهش رادیکال‌های آزاد آسیب به فولیکول‌های مو را کاهش می‌دهد.

درمان ریزش موی با حنا و بابونه

حنا
حنا بستن یکی از قدیمی‌ترین روش‌های درمانی برای تقویت موهای ضعیف و درمان سریع ریزش شدید مو در زنان، مردان و کودکان است.
حنا اکسیر جوانی و شادابی موها محسوب می‌شود. از درمان ریزش مو گرفته تا درمان شوره سر، قارچ و افزایش استحکام و ضخامت موها، پیشگیری از موخوره و خرد شدن موها، نرم کردن موهای خشک و آسیب دیده، حفظ تعادل PH سر و پیشگیری از خشکی پوست سر از جمله خواص حنا برای مو به حساب می‌آید.

بابونه
مهم‌ترین خاصیت بابونه برای مو درمان شوره سر و رفع التهابات و خارش پوست است. علاوه بر این بابونه موها را نرم کرده و موخوره را برطرف می‌کند.
بابونه با جلوگیری از ریزش مو باعث ضخیم‌ شدن تار موها شده و موهای شما را پرپشت، براق، لطیف و خوش حالت می‌کند.‌
برای استفاده از خواص حنا و بابونه، یک فنجان پودر حنا بی‌رنگ را با دو تا سه قاشق غذاخوری پودر گل بابونه ترکیب کنید و روی مو‌ها بمالید. بعد از گذشت یک تا دو ساعت با آب گرم بشویید.

درمان ریزش مو با روغن زیتون

روغن زیتون و آلوئه‌ورا می‌تواند ترکیبی قوی برای تغذیه مو و جلوگیری از ریزش آن داشته باشد. مقدار مساوی از روغن زیتون و ژل آلوئه‌ورا را ترکیب کنید و روی پوست سر بگذارید، چند دقیقه ماساژ دهید و اجازه دهید یک ساعت بماند. سپس با شامپوی مناسب بشویید.

درباره نویسنده

هنوز دیدگاهی وارد نشده است.

نظر دهید

*