خواص خاکشیر و تخم شربتی برای کبد

تخم شربتی و خاکشیر دو نمونه از اصلی ترین افزودنی های شربت های اصیل ایرانی هستند. ترکیب این دو عنصر خوشمزه و پرخاصیت با شربت زعفران، شربت سکنجبین و یا هر شربت دیگری، علاوه بر اینکه به خنکی بدن کمک می کند و مانع تشنه شدن می شود، دارای خواص دارویی و درمانی بسیاری هم هست.

در ماه مبارک رمضان بیش از هر زمان دیگری استفاده از تخم شربتی و خاکشیر رایج است و این هم به دلیل ذخیره شدن آب در این دانه ها است. بدین صورت که تخم شربتی و خاکشیر، آب را در دون خود ذخیره می کنند و هنگامی که وارد معده می شوند در طول روز، آب خود را به معده پس می دهند و همین امر سبب میشود تا روزه دار احساس عطش و تشنگی کمتری داشته باشد. بنابراین در سحرهای ماه مبارک رمضان و در روزهای گرم تابستان از مصرف شربت تخم شربتی و خاکشیر غافل نشوید.

اما علاوه بر این، تخم شربتی و خاکشیر برای اعضای بدن، خصوصاً کبد دارای خواص بیشماری هستند. کبد یکی از حساس ترین و مهمترین اعضای بدن است که مراقبت از آن و سالم نگه داشتن آن دارای اهمیت بسیار زیادی است.

 به همین دلیل با توجه به فرا رسیدن ایام گرم سال و اهمیت حفظ سلامت کبد، تصمیم داریم تا امروز به بررسی “خواص خاکشیر و تخم شربتی برای کبد” بپردازیم. با ما همراه باشید.

خاکشیر چیست ؟

خاکشیر گیاهی یک ساله تا دو ساله از خانواده شب بویان می باشد. خاکشیر در کوهستان ها و دشتها می روید و ساقه ای به بلندای یک متر دارد. تخم این گیاه که همان خاکشیر مصرفی است به دو رنگ قرمز که طعمی تلخ و قرمز تیره که مورد استفاده عموم است یافت می شود.

خاکشیر دارای تعدادی اسید چرب مانند اسید لینوئیک، اسید لینولنیک، اسید اولئیک، اسید پالمتیک و اسید استئاریک می باشد. ضمناً در خاکشیر اسانس روغن فرّاری وجود دارد که دارای مواد بنزیل و ایزوسیانات است.

خواص خاکشیر

از جمله خواص خاکشیر که می توان آنها را نام برد، برطرف کننده یبوست و اسهال شدید، رفع آکنه و جوش صورت، کنترل سطح فشار خون، از بین بردن تشنگی و عطش، ضد عفونی کننده، دفع کننده سنگ کلیه و مجرای ادراری، تقویت کننده معده، درمان گر لاغری، برطرف کننده خارش پوست، کاهش حساسیت و آلرژی، جلوگیری از پیشرفت سلول های سرطانی، رفع واریس و بواسیر و درمان کبد چرب می باشد.

از جمله خواص بی نظیر خاکشیر :

  1. خواص خاکشیر برای رفع تشنگی
  2. درمان لاغری با شربت خاکشیر و شیر
  3. خواص خاکشیر برای دفع سنگ کلیه
  4. درمان و تسکین التهاب مجاری ادراری و کلیه
  5. خاکشیر و رفع بوی بد دهان
  6. درمان اسهال با خاکشیر
  7. خواص خاکشیر برای یبوست

تخم شربتی چیست؟

تخم شربتی یکی از شربت‌های پرطرفدار در ایران است و معمولا آن را با زعفران، بیدمشک و خاکشیر ترکیب می‌کنند. این شربت‌ها قدمتی طولانی در سفره‌های ایرانی دارند. در فصل تابستان برای رفع عطش تخم شربتی بسیار مورد استقبال قرار می‌گیرد.

این گیاه به نام‌های بادروج، تره خراسانی، اوقیمن، حوک، بورنگ، صریرا و بادروج ابیض هم شناخته شده است. دانه‌های این گیاه سرشار از ویتامین سی، ویتامین‌های ب، کلسیم، پتاسیم، امگا3 و آهن است.

در این مقاله قصد داریم به شما بگوییم که این دانه‌های خوش طعم و لعاب، فواید بی‌شماری برای شما دارند. بنابراین این شربت را نه فقط برای رفع عطش، بلکه برای سلامت بدن بنوشید و لذت ببرید.

خواص تخم شربتی در طب سنتی

برای پاکسازی رگ ها خیلی مفید است.

خواص سیر کنندگی دارد و باعث لاغری می شود.

با خوردن تخم شربتی حالت شادی در بدن ایجاد می شود.

تقویت کننده قلب است و با بیماری های قلبی مبارزه می کند.

تقویت کننده معده سرد است و برای تسکین درد معده مفید است.

اگر در دوره شیردهی استفاده شود موجب می شود که شیر مادر زیاد شود.

خواص قاعده آوری دارد و تنظیم کننده دوره قاعدگی در زنان است.

با افزایش تعریق و ادارا باعث می شود که سموم سریع تر از بدن ما خارج شوند.

برای درمان یبوست و نفخ مفید است.

برای کسانی که غشار خون بالایی دارند باعث کاهش فشار خون و همچنین تنظیم شدن فشار خون می شود.

برای کسانی که عصبی هستند موجب آرامش اعصاب می شود.

خواص تخم شربتی و خاکشیر برای کبد

کبد چرب بر اثر تجمع بیش از حد چربی در کبد به‌وجود می‌آید. یکی از روش‌های سالم برای مبارزه با این بیماری، کاهش چربی خون و تغذیه سالم است.

دانه‌های تخم شربتی سرشار از فیبر محلول هستند. فیبر محلول می‌تواند به کنترل سطح کلسترول و قند خون کمک کند. ماده‌ای به نام پکتین در دانه‌های تخم شربتی وجود دارد که باعث کاهش جذب کلسترول در روده می‌شود.

بر اساس یک مطالعه، افرادی که روزانه حدود 30 گرم تخم شربتی معادل 7 قاشق غذاخوری می‌خورند، 8 درصد کلسترول خون آنها کاهش می‌یابد. این تحقیق نشان می‌دهد که مصرف مداوم دانه تخم شربتی، حتی به مقدار کمتر از این هم می‌تواند چربی را کنترل کند. کنترل چربی باعث می‌شود، تجمع چربی در کبد کاهش یابد.

افرادی که مبتلا به دیابت و قند بالا هستند، بیش از دیگران در معرض ابتلا به کبد چرب و نارسایی کبد قرار دارند. مصرف تخم شربتی به کنترل قند خون کمک می‌کند و مشکلات کبدی را از این افراد دور می‌کند.

آنتی‌اکسیدان فلاونوئید در دانه‌های تخم شربتی، بدن را از آسیب رادیکال‌های آزاد حفظ می‌کنند و باعث می‌شوند خطر ابتلا به سیروز کبدی و سرطان کبد کاهش یابد. بر اساس طب سنتی، شربت تخم شربتی و خاکشیر به همراه مقدار کمی ترنجبین به پاکسازی کبد کمک می‌کند.

ترکیب خاکشیر و تخم شربتی اثربخشی آن را برای بهبود بیماری کبد چرب دوچندان می‌کند. در طب سنتی، خاکشیر را برای پاکسازی روده‌ها و کاهش تجمع چربی در کبد توصیه می‌شود. خاکشیر ضد بلغم و ضد سودا است و افراد بلغمی و سودآوی آن را برای سلامت کبد استفاده می‌کنند.

درمان گیاهی کبد چرب و پاکسازی کبد با خاکشیر

کبد چرب بیماری فراگیر و روبه افزایش بوده، با توجه به این اصل کلی که پیشگیری مهم‌تر از درمان است، توصیه پزشکان طب سنتی علاوه بر استفاده از برخی گیاهان دارویی نظیر خاکشیر، قاصدک، زردچوبه، کاسنی، عرق خارشتر، عرق بید و عرق شاه‌تره، رژیم غذایی مناسب، ورزش و کنترل وزن است.

به توصیه پزشکان طب سنتی و طبیعت درمانگران، شما می توانید با خوردن چند گیاه ساده، کبد خود را پاک کنید.

همچنین استفاده از این گیاهان در دوره های معین و سالی یکبار با توجه به شرایط زندگی امروز را توصیه می‌کنند.

درباره نویسنده

هنوز دیدگاهی وارد نشده است.

نظر دهید

*