جلب مشارکت مردم ضرورت کاهش تبعات ریزگردها در گناباد

جلب مشارکت مردم ضرورت کاهش تبعات ریزگردها در گناباد

مجتبی محرابی جمعه در حاشیه نخستین طرح مشارکت مردم برای جمع آوری بذر درختچه های مقاوم کویری در گناباد در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با اشاره به خشکسالی های گذشته و بروز ریزگردها در این منطقه گفت: استمرار خشکسالی و چرای بی رویه دام و ترمیم نشدن پوشش گیاهی منطقه موجب افزایش کانونهای فرسایش بادی در گناباد شده است.
وی تصریح کرد: استفاده از ظرفیت کانونهای مردم و دانشگاهها و مراکز آموزش عالی در تهیه بذر و کاشت نهال از مصادیق بارز اقتصاد مقاومتی است که می تواند نقش بسیار مهمی در کاهش تبعات خشکسالی داشته باشد.
محرابی گفت: نخستین برنامه جمع آوری بذر از درختچه های مقاوم کویری با مشارکت جمع کثیری از قشرهای مختلف مردم و دانشگاهیان گنابادی و با همکاری کانون توسعه اندیشان و مجتمع آموزش عالی گناباد در منطقه قوژد این شهرستان برگزار شد.
وی ادامه داد: این بذرها بعد از جمع آوری در گلخانه های منابع طبیعی نگهداری و بعد از عمل آوری و به صورت درختچه های یک ساله در اسفندماه هرسال برای مهار ریزگردها در عرصه های طبیعی شهرستان کاشته می شود.
رئیس اداره منابع طبیعی گناباد گفت: این شهرستان با حدود 570 هزار هکتار مرتع، جنگل، بیشه زار و زمین های کویری و بیابانی، دارای ظرفیت های بالقوه بسیاری در بخش منابع طبیعی و آبخیزداری است.
وی خاطر نشان کرد: خشکسالی بیش از 10 سال گذشته خسارتهای بسیاری در بخشهای مختلف به دنبال داشته که از جمله آنها می توان به افزایش ریزگردها و توفان شن در این شهرستان اشاره کرد.
استمرار خشکسالی و کمبود نزولات جوی در سالهای گذشته 231 هزار هکتار از عرصه های طبیعی گناباد را در وضعیت بحرانی و فرسایش شدید بادی قرار داده و سالانه به طور متوسط پنج تا 10 درصد به اراضی بیابانی گناباد افزوده می شود.
کمبود رطوبت سطح خاک و شوری آبهای زیرزمینی و ایجاد چهار کانون فرسایش بادی در بیدخت، نوده پشنگ -عمرانی، ریگ نخ کوه و برگز از تبعات خشکسالی در گناباد است.
شهرستان گناباد در فاصله 287 کیلومتری مشهد و جنوب استان خراسان رضوی واقع است.

درباره نویسنده

هنوز دیدگاهی وارد نشده است.

نظر دهید

*