ایستگاه هواشناسی دریایی پسابندر در خلیج گواتر ساخته می شود

دریایی پسابندر در خلیج گواتر

رئیس اداره هواشناسی دریایی چابهار گفت: زمین سومین ایستگاه سینوپتیک دریایی سیستان و بلوچستان در جنوب شرقی ترین نقطه بندری کشور واقع در خلیج گواتر جانمایی شد و به زودی مراحل ساخت آن آغاز می شود.

محمدرضا سالاری فنودی روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ما اظهار داشت: ایستگاه سینوپتیک دریایی پسابندر در فاصله کمی از مرز ایران و پاکستان قرار داشته و داده های جوی آن برای مقاصد دریایی و غیر دریایی هر2 کشور مورد استفاده قرار می گیرد.
وی ادامه داد: زمین این ایستگاه به متراژ یک هکتار در نزدیک ساحل پسابندر در خلیج گواتر جانمایی و به پیمانکار واگذار شده است.
رئیس اداره هواشناسی دریایی چابهار گفت: هم اینک ایستگاه هواشناسی این شهرستان تنها ایستگاه دریایی سیستان و بلوچستان است که با تکمیل و ساخت ایستگاه هواشناسی دریایی- کشاورزی زرآباد و ایستگاه دریایی پسابندر تعداد این ایستگاه ها به سه مورد افزایش می یابد.
سالاری فنودی ادامه داد: سیستان و بلوچستان حدود 300 کیلومتر مرز دریایی با دریای عمان داشته و تنها بنادر اقیانوسی ایران در این استان قرار دارد به همین دلیل با توجه به اهمیت بنادر جنوب استان در برنامه ششم توسعه و طرح توسعه سواحل مکران، توسعه شبکه پایش دریایی در دستور کار هواشناسی قرار دارد.
وی خاطرنشان کرد: طرح توسعه شبکه پایش هواشناسی سیستان و بلوچستان در قالب طرح بزرگ توسعه سواحل مکران است که با جدیت در این استان دنبال می شود.

خلیج گواتر نام خلیج نسبتاً کوچکی در طول ساحل مکران در دریای عمان است.

خلیج گواتر در منتهی‌الیه جنوب شرقی ایران و منتهی‌الیه جنوب غربی پاکستان. نیمی از کرانهٔ این خلیج در ایران و نیمی دیگر در پاکستان قرار دارد.

در سمت ایران رودخانه باهوکلات و در سمت پاکستان رودخانه نهردشت به خلیج گواتر می‌ریزند. آغاز این خلیج در سمت خاوری دماغه جیوانی است و پایان آن در سمت باختر در نقطه‌ای به نام پسابندر است.

در کرانهٔ پاکستانی خلیج گواتر شهری به نام جیوانی قرار دارد و در کرانهٔ ایرانی آن روستاهای گواتر و پسابندر.

در امتداد ساحل مکران، خلیج گواتر در میان خلیج غربی گوادر (در سوی خاور) و خلیج چابهار (در سوی باختر) قرار گرفته‌است.

خلیج گواتر دارای جنگل‌های حرا است. این جنگل‌ها ۳۳ هکتار وسعت دارند و در ۱۵۰ کیلومتری شهر چابهار قرار گرفته‌اند.

در منتهي اليه جنوب شرقي ايران، در آخرين نقطه مرزي آنجا كه شهرستان چابهار به خط تماس با مرز پاكستان مي رسد، بندري كوچك و قديمي اما زرخيز به نام «گواتر» قرار گرفته كه چندصباحي است براي سرمايه گذاران كشورمان نامي آشنا گشته است. گواتر’، تكه كوچكي از محدوده سيستان و بلوچستان واقع در منتهي اليه جنوب شرقي سرزمين زرخيز ايران اسلامي، چون گوهر بهشتي در ساحل درياي عمان مي درخشد. گواتر برگوشه يي از گستره اين خاك دوست داشتني همچنان ايستاده است و خوش مي درخشد.

درباره نویسنده

هنوز دیدگاهی وارد نشده است.

نظر دهید

*