وزش باد های ۱۲۰ روزه در کرمان!

وزش باد های 120 روزه در کرمان!

کرمان در این روز ها در موقعیت موج شدیدی ناشی از وزش بادهای ۱۲۰ روزه سیستان و بلوچستان بوده است. بیشترین میزان خسارت های مربوط به این وزش بادها بیشتر در استان های شرقی کرمان مشاهده می شود.

شهرستان های ریگان، فهرج، نرماشیر و بم به شدت در معرض تاثیر این باد ها هستند و محصولات کشاورزی مربوط به این استان مخصوصا خرماها دچار آسیب و ریزش شده اند.

آیا آلودگی ها در شرق کرمان تشدید خواهد شد؟

مردم طی روزهای گذشته در شرق استان مجبور به استفاده از ماسک شدند و هر چند تصور می شد از شدت آلودگی ها طی روزهای آتی کاسته می شود اما هشدارهای جدید سازمان هواشناسی استان کرمان نشان می دهد آلودگی هوای شرق و شمال استان کرمان از روز دوشنبه تشدید می شود.

عدم اجرای طرح های جامع برای جلوگیری از خیزش ریزگردها در شرق کشور موجب شده تبعات ناشی از بادهای ۱۲۰ روزه سیستان و بلوچستان دامن مردم شهر کرمان را نیز بگیرد.

بزرگترین شهر جنوب شرق کرمان با آسمانی خاکستری

این روزها آسمان بزرگترین شهر جنوب شرق کشور خاکستری رنگ است و به خصوصدر ساعات ابتدای تاریکی و عصر ها گرد و غبار تشدید می شود و شهر را فرا می گیرد. این موضوع تا حدی جدی است که بیمارانی که دچار مشکلات ریوی و تنفسی هستند از حضور در فضای باز منع می شوند.

این در حالی است که از سوی اداره کل محیط زیست، دانشگاه علوم پزشکی و هواشناسی استان میزان آلودگی هوای شهر یک میلیون نفر کرمان طی روزهای اخیر اعلام نشده است.

آلودگی به حدی افزایش می یابد که بیماران تنفسی برای حضور در فضای باز دچار مشکل می شوند

محمدرضا قاسمی، یکی از فعالان محیط زیست استان کرمان است که تغییرات اقلیمی ناشی از افزایش گازهای گلخانه ای را دلیل تغییرات اقلیمی شدید می داند و بیان می کند: شهر کرمان طی سالهای آینده بیشتر از قبل تحت تاثیر گرد وغبار قرار می گیرد، در گذشته وزش بادهای شدید در کرمان موجب می شد کانونهای بحرانی در جاده جوپار و ماهان و اطراف باغین، شهر کرمان را آماج طوفان شن کند که برای جلوگیری از این مساله حدود ۴ دهه قبل اقدام به کشت درختان تاغ در اطراف شهر شد که البته راهکاری مناسب بود.

وزش باد های 120 روزه در کرمان!

اون همچنین اظهار می کند: در ۵ سال اخیر اما کرمان به نوع دیگری درگیر با گرد و غبار شده است، با وجود بادهای محلی و فعال شدن کانونهای بحرانی گرد و غبار در اطراف کرمان و یا بروز بادهای ۱۲۰ روزه سیستان و بروز گرد و غبار در شرق استان این گرد و غبار در قالب ریزگردها، آسمان شهرهای شمالی استان از جمله کرمان را فرا می گیرد.

بحران ها نیاز به مدیریت دارند!

قاسمی گفت: این ریزگردها در ارتفاع بسیار بالا شکل می گیرند و راهی برای جلوگیری از ورود آنها به آسمان کرمان نیست به همین دلیل باید در کانون بحران یعنی شرق استان کرمان چاره اندیشی انجام شود.

وی افزود: طوفانهای شن در ریگان و فهرج و کویر شرقی و مرکزی استان بعد از فروکش کردن موجب بروز ریزگرد در ارتفاع بالا می شوند و به دلیل جهت باد از شرق به غرب این ریزگردها به سایر شهرهای استان وارد می شود.

“ریزگردها در ارتفاع بسیار بالا شکل می گیرند و راهی برای جلوگیری از ورود آن ها به آسمان کرمان نیست به همین دلیل باید در کانون بحران یعنی شرق استان کرمان چاره اندیشی انجام شود “

قامسی ادامه داد: بادهای ۱۲۰ روزه سیستان و بلوچستان در واقع گستره جغرافیایی بیشتری پیدا نکرده اند اما به دلیل گسترده شدن کانونهای گرد و غبار در استان کرمان به دلیل خشکسالی و کاهش رطوبت با وزش باد آسمان استان مملو از گرد و غبار و ریزگرد می شود.

وی بیان کرد: تغییرات اقلیمی، عدم مدیریت منابع آبی و تخریب شدید محیط زیست به دلیل سد سازی و خشک شدن دریاچه ها و رودخانه ها بستر این مناطق به کانون گرد و غبار تبدیل شده است، به عنوان مثال دریاچه ریگان، رودخانه ریگان و فهرج مدتهاست خشک شده اند و بالا دست این رودخانه ها سد نساء قرار گرفته است.

شرق کرمان با طوفان شن گلاویز است

رییس مرکز پیش بینی اداره کل هواشناسی استان کرمان در گفتگو با مهر اظهارداشت: طبق پیش بینی های صورت گرفته و مطابق نقشه های هواشناسی شدت باد از امروز در استان کرمان بیشتر می شود و شرق استان کرمان شاهد آغاز دوباره طوفان شن خواهد بود.
حمیده حبیبی ادامه داد: از گروه های جمعیتی حساس از جمله بیماران سالمندان و کودکان می خواهیم در صورت بروز طوفان شن و ریزگرد از خانه ها خارج نشوند و تدابیر لازم را رعایت کنند. وی تصریح کرد: گرد و غباری که آسمان شهرهای شمالی و شرقی استان را فرا می گیرد ناشی از بادهای ۱۲۰ روزه است که تا پایان هفته جاری ادامه خواهد یافت.

وزش باد های 120 روزه در کرمان!

حبیبی همچنین گفت: این پدیده در طول شب در شهر کرمان تشدید می شود و شاهد ادامه تند باد در این شهر خواهیم بود.
وی ادامه داد: پیش بینی می کنیم از نظر جغرافیایی مناطق گسترده تری نسبت به هفته گذشته درگیر تند بادهای شدید خواهند شد که کانون این پدیده در شرق استان کرمان خواهد بود. رییس مرکز پیش بینی اداره کل هواشناسی استان کرمان همچنین از کاهش محسوس دما در استان کرمان طی روزهای آینده خبر داد و گفت: این شرایط تا اوایل هفته آینده در استان پایدار خواهد بود.

۴۵ سال قبل بود که کشت تاغ زار در استان کرمان برای مقابله با توسعه بیابان در دستور کار قرار گرفت اما خشکسالی های متوالی این درختان که به کمترین آب برای ادامه حیات نیاز دارند را نیز خشک شده است.
۳۷ هزار هکتار تاغ زار فقط در اطراف شهر کرمان کاشته شده و منابع طبیعی کرمان سعی دارد با توسعه این تاغ زارها کانون های گرد و غبار در استان را کنترل کند.

درباره نویسنده

هنوز دیدگاهی وارد نشده است.

نظر دهید

*