۹۸ هزار هکتار کانون بحران ریزگرد در قم شناسایی شد

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری قم گفت: مجموع کانون های بحرانی شناسایی شده و منشا ایجاد پدیده ریزگردها در این استان 98 هزار هکتار است.

‘احمد عفتان’ افزود: این کانون ها 470 هزار هکتار از اراضی استان را تحت تاثیر خود قرار داده است.

وی افزود: سه کانون بحران به ترتیب منطقه کوه نمک، حسین آباد میش مست و دشت مسیله است که البته این دشت به خاطر فاصله زیادی که با شهر دارد تاثیر کمتری بر آن می گذارد.

این مسوول از کاهش بارندگی و فرسایش بادی به عنوان مهمترین عوامل پدیده ریزگردها نام برد .

وی همچنین با اشاره به سیاست های اجرایی در نظر گرفته شده برای مقابله با این پدیده،اظهار کرد: فرهنگ سازی عمومی و انجام اقدامات قانونی از این جمله است .

وی وجود آلاینده های صنعتی از جمله کوره های آجرپزی و کارگاه های تولید آهک و آسفالت و همچنین مراکز تخلیه نخاله های ساختمانی را از دیگر عوامل پیدایش ریزگردها خواند، و افزود: چرای بی رویه دام از جمله شتر و همچنین استفاده بیش از حد از سفره های آب زیرزمینی در نفوذ ریزگردها به قم تاثیر زیادی داشته است.

عفتان ، همچنین کنترل فرسایش بادی در محدوده کانونهای بحران و همچنین فراهم آوردن زمینه مشارکت هر چه بیشتر مردم در برنامه های اجرایی را ضروری توصیف کرد و افزود: جامع نگری در تهیه و اجرای برنامه ها با رویکرد حوزه آبخیزداری و همچنین استفاده از فرصت ها و امکانات طبیعی و خدادادی برای کاهش خشکسالی برای مقابله با این پدیده زیست محیطی از اهمیت بسیاری برخوردار است.

وی با اشاره به برخی اقدامات پیشگیرانه انجام شده، ایجاد بادشکن در اطراف مزارع و زمین های کشاورزی با کمک و همکاری مردم و کشاورزان استان را از جمله آن خواند و افزود: کاشت نهال و توسعه جنگل های دست کاشت از دیگر کارهایی بوده که در این راستا انجام شده است.

مدیرکل منابع طبیعی قم همچنین با تبیین برخی از راهکارهای نتیجه بخش برای ممانعت از نفوذ این پدیده گفت : عدم صدور مجوز برای فعالیت واحدهای تولیدی آلاینده صنعتی نظیر کارگاه های شن و ماسه و کنترل معادن موجود در مسیر بادهای غالب از مهمترین راهکارهای موثر کوتاه مدت و بلند مدت جهت پیشگیری از این پدیده است .

وی پدیده ریزگردها را یکی از مشکلات زیست محیطی استان برشمرد و افزود: از خرداد ماه سال جاری تا اواسط شهریورماه روزانه 500 تن ذرات معلق در هوا بر چهره قم نشسته که بدون شک پیگیری اقدامات پیشگیرانه و همچنین توجه به راهکارهای پیشنهادی مشاوران و محققان برای مقابله با این پدیده بسیار مهم است.

درباره نویسنده

هنوز دیدگاهی وارد نشده است.

نظر دهید

*