کرمان، یکی از کانون های ریزگرد کشور با برداشت بی رویه منابع آبی

در ادامه ی این خبر با ما همراه باشید تا در خصوص علل مبدل شدن استان کرمان به عنوان یکی از استان های تاثیرگذار در ریزگرد ها را بررسی نماییم. با ما همراه باشید.

مرجان شاکری، مدیرکل حفاظت محیط زیست استان کرمان بیان کرد: برداشت‌های بی‌رویه از منابع آب، استان کرمان را به استانی خشک و کانون ریزگردها تبدیل کرده است

شاکری در نشست خبری با دست اندرکاران رسانه استان کرمان به‌ مناسبت هفته محیط زیست اعلام کرد: شعار امسال هفته محیط زیست “جهش تولید، حفظ محیط زیست، برای توسعه پایدار ایران” است.

ایشان با بیان اینکه هفته محیط زیست 17 تا 23 خردادماه  است اظهار کرد: این هفته فرصتی است تا بتوانیم بیشترمحیط زیست را به جامعه معرفی کرده و آگاهی جامعه را نسبت به محیط زیست و وظایف آنها در برابر محیط زیست بیان کنیم.

مرجان شاکری با ابراز اینکه در استان کرمان امسال هفته محیط زیست متفاوتی را شروع کرده ایم و پیامی که استاندار کرمان برای هفته محیط زیست صادر کرد بیانگر آغاز مجددی برای محیط زیست بود افزود: از سوی دیگر دیدار فرمانده انتظامی استان کرمان و حضور در اداره کل محیط زیست اهمیت و جایگاه این نهاد را نشان داد که کار ارزشمندی بود.

وی با بیان اینکه در سال گذشته موفق شدیم چهره دیگری از محیط زیست و اهمیت آن را به جامعه، مسئولان و مردم معرفی کنیم عنوان کرد: مردم و مسئولان سال گذشته توجه بیشتری به محیط زیست داشتند.

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان کرمان با اشاره به اینکه رسالت اصلی ما در هفته محیط زیست معرفی بیش از پیش این نهاد و جایگاه آن به جامعه است افزود: اقدامات انجام شده در سال گذشته برای ما بسیار دلگرم کننده است.

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان کرمان بیان کرد: برداشت‌های بی‌رویه از منابع آب، استان کرمان را به استانی خشک و کانون ریزگردها تبدیل کرده است

شاکری در نشست خبری با دست اندرکاران رسانه با بیان اینکه مشکلات متعددی در حوزه محیط زیست در استان کرمان وجود دارد و ریزگردها در کرمان دغدغه‌ای زیست محیطی است که گرفتار آن هستیم بیان کرد: در بسیاری از حوادثی که اتفاق می‌افتد یک وجه آن زیست محیطی است.

وی با اشاره به شعار هفته محیط زیست امسال، توسعه پایدار را مستلزم همگرایی دانست و عنوان کرد: گرد و غبار و بحران آب یکی از مهمترین دغدغه‌های محیط زیست استان کرمان است.

شامری با ابراز اینکه اگر برداشت اصولی از منابع آبی داشتیم امروز مشکلات و معضلاتی چون ریزگردها، کیفیت منابع آب و مهاجرت مردم را نداشتیم اظهار داشت: برداشت‌های بی‌رویه از منابع آبی کیفیت آب استان کرمان را تنزل داده و استان کرمان  را به استانی خشک و کانون ریزگردها تبدیل کرده است.

شاکری با تاکید بر اینکه در کنار هم بودن و هم‌گرایی می‌تواند در پیشبرد اهداف ما در حوزه محیط زیست موثر باشد‌ افزود: همدلی و همیاری ایجاد شده در محیط زیست توانسته چهره‌ای متفاوت از این بخش را به جامعه ارائه کند.

وی با بیان اینکه محیط زیست همراه با توسعه استان بوده و در تقابل با توسعه قرار ندارد و از ظرفیت‌های قانونی خود برای پیشبرد اهداف استفاده می‌کند اظهار داشت: مصوبات پنج سال گذشته هیئت دولت برای برطرف کردن مشکلات آلایندگی کارخانه مس سرچشمه و مس خاتون آباد امسال به نتیجه رسیده است.

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان کرم تعطیلی پنج ماهه کارخانه مس خاتون‌آباد برای احداث کارخانه بازیابی اسید را نمونه‌ای از همدلی و همراهی مسئولان استان و عزم و اراده خوبی برای انجام اقدامات زیست محیطی دانست و ادامه داد: ماه گذشته نیز کارخانه اسید خاتون آباد به دست ریاست جمهوری به بهره‌برداری رسید.

شاکری با اشاره به ابلاغ بودجه 72 میلیارد تومانی سال گذشته به استان کرمان در کمیته گرد و غبار و پیگیری استاندار کرمان تصریح کرد: بعد از افزایش قیمت یورو این بودجه به بیش از 100 میلیارد تومان رسید که 80 تا 90 درصد این اعتبار به منابع طبیعی شمال استان تخصیص پیدا کرد.

مرجان شاکری با بیان اینکه به‌دلیل شیوع ویروس کرونا سال مالی به شهریورماه انتقال پیدا کرده است افزود: در حوزه شرق استان کرمان در فهرج، ریگان و بم هر کدام یک ایستگاه پایش کیفی هوا داریم در کهنوج و زرند یک ایستگاه و زرند یک ایستگاه و در شهر کرمان دو ایستگاه پایش کیفی هوا وجود دارد و در حال خریداری دو ایستگاه پایش کیفی هوا برای راور و انار نیز هستیم.

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان کرم با ذکر اینکه مقرر شد 2 ایستگاه کیفی هوا توسط مس سرچشمه در رفسنجان و 2 ایستگاه پایش کیفی هوا توسط مس خاتون‌آباد استقرار پیدا کند در پایان بیان کرد: مقرر شد در راستای مسئولیت اجتماعی گل‌گهر در سیرجان و میدکو در زرند دستگاه پایش و سنسور گازها را فعال کنند.

درباره نویسنده

هنوز دیدگاهی وارد نشده است.

نظر دهید

*