کانون ریزگردی، تالاب الله آباد در قزوین!

کانون ریزگردی در قزوین!

در این مطلب در خصوص یکی از کانون های ریزگرد کشوری که واقع در قزوین است صحبت می کنیم که حسن عباس نژاد،مدیر کل سازمان حفاظت محیط زیست استان قزوین در این خصوص گفت و گو کردند.

حسن عباس‌نژاد، مدیر کل سازمان حفاظت محیط‌ زیست استان قزوین – در نشست یک‌روزه تخصصی «زیست‌فناوری شتابگری در خدمت کشاورزی مدرن، سلامت و محیط‌ زیست» که به همت ستاد توسعه زیست‌ فناوری معاونت علم و فناوری ریاست جمهوری با حضور مسئولان استانی، اساتید، پژوهشگران و دانشجویان دانشگاه‌های استان قزوین در سالن جلسات دانشکده علوم پایه دانشگاه بین‌ المللی امام خمینی (ره) امروز ششم آذر ماه در حال برگزاری است، اظهار کرد: در دنیای امروز مبنای توسعه‌یافتگی هر کشوری به میزان بهره‌مندی از تکنولوژی و فناوری‌ها در ابعاد مختلف است.
وی ادامه داد: سه منبع نیروی انسانی، ذخایر ژنتیکی و منابع طبیعی را می‌توان منابع ثروت هر کشوری در دنیای متمدن امروز داست که ایران در این سه حوزه از خاستگاه‌های دنیا محسوب می‌شود.
ایشان اظهار کرد: ایران به‌اندازه کل قاره اروپا منابع گیاهی دارد و یا در استان قزوین ۲۰ قلاده پلنگ شناسایی شده این در حالی است که در کشور ارمنستان تنها ۱۲ پلنگ سرشماری شده است.
این مسئول ادامه داد: در صورتی که بتوانیم از توانمندی تکنولوژی نوین در کشور بیشتر استفاده کنیم؛ می‌توانیم در کنار این سه منبع حرفی را در دنیا داشته و تأثیرگذار باشیم.
وی با بیان اینکه در حوزه محیط‌زیست با مشکلات بزرگی در کشور روبرو هستیم، گفت: در حال حاضر سالانه با دو و نیم میلیارد تن فرسایش خاک روبرو هستیم که در سال ۵۰ میلیارد دلار برای آن هزینه انجام می‌شود.
مدیر کل سازمان حفاظت محیط‌ زیست استان قزوین بیان کرد: باید صنایع ما به سمت تکنولوژی‌هایی برود که ضمن تولید و بهره‌وری بالا بتواند سازگاری بیشتری با محیط‌زیست و منابع طبیعی داشته باشد.
وی اضافه کرد: فن‌آوری‌هایی در کشور با توجه به کاربری‌های آن تعریف شده است؛ که فناوری‌های قرمز در حوزه پزشکی و فراینده‌های مربوط به آن، فناوری‌های سبز در حوزه کشاورزی، فناوری‌های خاکستری در حوزه فراینده‌های محیط‌زیست، فناوری‌های سفید در حوزه شیمی و تحول مواد و سوخت‌ها و فناوری‌های آبی در حوزه محیط‌زیست دریایی است.
عباس نژاد اظهار کرد: در حال حاضر تالاب الله‌آباد خشک شده و هر روز میزان خشکی آن بیشتر می‌شود و یکی از کانون‌های ریزگرد در کشور است، اما با استفاده از فن‌آوری‌های موجود می‌توان جلوی خشک شدن آن را گرفت.
این مقام مسئول عنوان کرد: در حال حاضر شاهد تهدید منابع طبیعی در سطح کشور هستیم که رسالت ما را در استفاده از فناوری‌های نوین بیشتر می‌کند و مقامات عالی کشور نیز بر آن تأکید دارد.
وی افزود: باید مراقب عواقب استفاده نادرست از فناوری‌ها نیز باشیم، زیرا لطمات جبران‌ناپذیری در عرصه‌های مختلف از جمله به هم زدن تعادل طبیعت، کاهش زادوولد موجودات، کاهش و معدوم شدن منابع گیاهی و در نهایت افزایش مواد سرطان‌زا در آب‌وخاک را به دنبال دارد.
مدیر کل سازمان حفاظت محیط‌ زیست استان قزوین در پایان اشاره کرد: نیاز‌های نسل امروز و آینده را باید در نظر گرفت و نسبت به انجام تعهدات بین‌المللی توجه لازم را داشت.
لازم به ذکر است که: در ادامه این نشست یک‌روزه اساتید و پژوهشگران در حوزه‌های مختلف زیست‌ محیطی به ارائه مقالات و پژوهش‌های انجام شده خواهند پرداخت و در پایان به شرکت‌ کنندگان گواهی حضور با امتیاز بازآموزی برای کارکنان دستگاه‌های اجرایی ارائه خواهد شد.

درباره نویسنده

هنوز دیدگاهی وارد نشده است.

نظر دهید

*