ورود دستگاه‌های ۳۰۰هزار دلاری سنجش آلودگی هوا به تهران

ورود دستگاه‌های 300هزار دلاری سنجش آلودگی هوا به تهران

نخستین بخش از دستگاه‌های اهدایی ژاپنی‌ها به تهران، روز گذشته تحویل شهرداری تهران شد تا آلودگی هوای پایتخت با دستگاه‌های جدید و با دقتی در سطح جهانی اندازه‌گیری شود.به گزارش همشهری، این دستگاه‌ها شامل 4دستگاه منشأیابی ذرات معلق است که اصلی‌ترین آلاینده پایتخت هستند و ملغمه‌ای از انواع ذرات و گازهای سمی محسوب می‌شوند. همچنین دستگاه‌های ژنراتور گاز برای کالیبره‌کردن ایستگاه‌ها به تهران اهدا شدند. اندازه‌گیری آلاینده‌ها در واقع اصلی‌ترین گام برای برنامه‌ریزی و تدقیق سیاست‌ها و گام‌های عملیاتی است. دستگاه‌هایی که دیروز به تهران تحویل شد، 300هزار دلار(4میلیارد تومان) ارزش دارند و در شرایط تحریم به کشور وارد شده‌اند.

همکاری میلیون دلاری در اوج تحریم
اهمیت همکاری تهران و ژاپن در بحث آلودگی هوا آنگونه است که براساس نقشه راه جولای 2017 قرار است طی 4سال مبلغ 4میلیون دلار تجهیزات اندازه‌گیری و 12میلیون دلار در قالب 2آزمایشگاه شیمی عناصر و آزمایشگاه کنترل دیزل در تهران به‌صورت بلاعوض و حتی در اوج تحریم‌ها احداث شود.   رئیس دفتر جایکا در ایران پیش‌تر در گفت‌و‌گو با همشهری از بی‌تاثیر بودن تحریم‌ها برای ورود این دستگاه‌ها خبر داده بود. یوکی‌هارو کوبایاشی حالا به وعده‌اش عمل کرده است.
او در این‌باره اعلام کرد: همکاری 2کشور به‌طور رسمی در جولای سال2017 آغاز شده و در این مدت جهان و شرایط مربوط به ایران به‌طور قابل‌توجهی تغییر کرده است. جایکا معتقد است که حتی در چنین شرایطی، بسیار مهم است که اقدامات منجر به غلبه بر مسائل جهانی برای حفظ روند توسعه جهان ادامه یابد. رئیس دفتر سازمان همکاری بین‌المللی ژاپن بیان کرد: آگاهی از منابع آلودگی هوا در شهر تهران یک مسئله حیاتی است، دستگاه‌های نمونه‌بردار ذرات در حجم‌های بزرگ و کوچک که با ارزش کلی 300هزار دلار از ژاپن ارسال شده‌اند، قادرند که منشأ انتشار و انواع آلاینده‌های هوا در تهران را تحلیل کنند. ما بر این باوریم که نتایج حاصل از به‌کارگیری فناوری‌های ژاپنی منجر به تدوین سیاست‌های جدید و اقدامات ضروری مرتبط با آلودگی هوا در سطوح شهری و ملی برای دستیابی به آینده‌ای پایدار و پاک خواهد شود. کوبایاشی اضافه کرد: امیدواریم که این پروژه مشترک توسط متخصصان ایرانی و ژاپنی برای بهبود سیستم‌های کنترل کیفیت هوا زمینه‌ساز انتقال دانش و توانایی‌های فنی انباشته‌شده از تهران به دیگر شهرهای ایران باشد.

کاهش 70درصدی دی‌اکسید گوگرد
با تکیه بر اقدامات انجام‌شده در بحث بهبود سوخت، بالغ بر 70درصد دی‌اکسید گوگرد در هوای تهران کاهش یافته است. سالانه 4هزار شهروند تهرانی بر اثر آلودگی هوا جان خود را از دست می‌دهند و آلودگی هوا در سال 6/2میلیارد دلار به اقتصاد تهران لطمه وارد می‌کند. وحید حسینی، دبیر کارگروه ملی کاهش آلودگی هوای کشور و مدیرعامل شرکت کنترل کیفیت هوای شهر تهران در پروژه رونمایی از بخش اول تجهیزات اعطا‌شده در چارچوب همکاری فنی برای توسعه ظرفیت کنترل آلودگی هوا با ژاپنی‌ها گفت: از 5/1سال گذشته همکاری مشترک فنی با ژاپن داشته‌ایم و با وجود تمامی گرفتاری‌ها براساس تحریم‌ها با همکاری ژاپنی‌ها این تجهیزات وارد شده و بهره‌برداری می‌شود. به گفته وی، دیزلی‌ها نفس مردم را گرفته‌اند و آزمایشگاهی برای مشخص‌شدن آلودگی آنها نداریم. با راه‌اندازی این آزمایشگاه مشکلات برطرف می‌شود. حسینی گفت: بیشترین آلودگی را از منابع متحرک، خودروها و موتورسیکلت‌ها و برنامه‌های مختلفی در این‌باره داشته‌ایم. مدیرعامل شرکت کنترل کیفیت هوای شهر تهران با اشاره به اینکه از 2‌سال گذشته همکاری خوبی بین محیط‌زیست و شهرداری در تصویب قوانین وجود داشته است، گفت: امیدواریم بتوانیم روند افزایش آلودگی هوا را کاهش دهیم. به گفته حسینی، نتیجه تحقیقات 4سال گذشته سهم موتورسیکلت‌های کاربراتوری در آلودگی هوا را مشخص کرده است و توانستیم قانون ممنوعیت پلاک‌گذاری موتورسیکلت‌های کاربراتوری را تصویب و اجرایی کنیم. وی همچنین درخصوص اجرای طرح کاهش، گفت: امیدواریم پلیس در این‌باره همکاری کرده و به‌زودی این امر اجرایی شود. پلیس به‌دلیل شلوغی مراکز معاینه فنی این طرح را به تعویق انداخت اما به‌نظر بنده شلوغی مراکز معاینه فنی نباید بهانه‌ای برای تأخیر در اجرای طرح کاهش آلودگی هوا می‌شد ولی تصمیم خردجمعی است.

درباره نویسنده

هنوز دیدگاهی وارد نشده است.

نظر دهید

*