ریزگرد های خوزستان آلوده به سرب و کادمیوم

روزنامه خبرجنوب چاپ شیراز چهارشنبه در گزارشی با تیتر ‘خاک بر سرمان! آن هم آلوده به سرب و کادمیوم’ از پدیده ریزگردها به عنوان بلای مشترک استان های فارس و خوزستان یاد کرد و چاره اندیشی مسوولان را خواستار شد.

این روزنامه در بخش هایی از این گزارش نوشت: مدیرکل حفاظت محیط زیست خوزستان به خبرنگار ما می گوید: جهت وزش بادهای پرغبار از شمال شرق به جنوب غرب است.

با این اظهارات نگرانی بابت گسترش پدیده ریزگردها به استان های نزدیک از جمله فارس شدت می گیرد اما آنچه بیشتر نگران کننده به نظر می رسد وضعیت داخلی استان فارس است.

به تازگی نتایج پژوهش هایی که در اختیار ‘خبرجنوب’ قرار گرفته است نشان می دهد کانون های گسترده ریزگردهای داخلی این استان با خود سمومی همچون کادمیوم، سرب و رادیواکتیو را حمل می کنند؛ چیزی که شاید به زودی رنگ دنیا را پیش روی مردم فارس سیاه کند.

کارشناسان پیش بینی می کنند کانون داخلی ریزگردها در استان فارس به سمومی چون کادمیوم، سرب، روی، نیکل، کبالت و همچنین مقداری مواد رادیو اکتیو شامل پلونیوم، رادیوم، تریوم و سزیوم آغشته باشند. شاید اگر نمایندگان فارس در مجلس نسبت به این خطر اطلاع پیدا می کردند آنها هم به همراه نمایندگان خوزستان و به نشانه اعتراض با ماسک بر روی صورت خود در جلسه علنی مجلس حضور پیدا می کردند؛ البته با این تفاوت که به باور کارشناسان، ریزگردهای داخلی فارس از ریزگردهایی که از بیابان های عراق، اردن و عربستان می آیند خطرناک تر خواهند بود… .

حمید مصباح پژوهشگر منابع طبیعی می گوید که مواد مختلفی را در یکی از کانون های داخلی ریزگرد در استان فارس شناسایی کرده است، از جمله مواد رادیواکتیو.

به باور این پژوهشگر، منابع طبیعی سرچشمه مواد رادیواکتیو در دریاچه مهارلو به آزمایش های هسته ای در اروپا و همچنین انفجار نیروگاه هسته ای بر می گردد.

به باور او، این مواد وارد جو شده اندو پس از ورود به چرخه آب همراه با بارش وارد اراضی شده و به دریاچه مهارلو راه پیدا کرده است… .

محمدرضا رضایی نماینده مردم جهرم در مجلس شورای اسلامی در این باره گفت: با خشکیدن دریاچه ها عاملی آلاینده در استان شکل می گیرد. این وضع به ویژه در دریاچه مهارلو که سال های محل ورود فاضلاب شیراز بوده می تواند بحران آفرین باشد.

درباره نویسنده

هنوز دیدگاهی وارد نشده است.

نظر دهید

*