جزئیاتی از کمربندهای سبز برای کاهش ریزگردها

در ادامه ی این مطلب با ما همراه باشید تا در خصوص کمربند های سبز شهر های ایران بیشتر بدانیم. جزئیات مربوط به کمربند های سبز را در ادامه ی این مطلب دنبال کنید.

استان های غربی و جنوب غربی کشور بیشتر از سایر استان ها با پدیده ی ریزگرد درگیر هستند. در اطراف شهر ها، کمربندهای سبز به عنوان یک فیلتر هوا عمل کرده و هوای شهر را تصفیه و پاکسازی می کند و در  کاهش آثار آلودگی‌های زیست‌محیطی نقش بسزایی ایفا کند.

بیژن دادرس، عضو هیات علمی دانشگاه پیام‌نور شهرکرد در گفت‌گو با ایسنا در خصوص مزایای ایجاد کمربندهای سبز در اطراف شهرها، اظهار کرد: جلوگیری از توسعه افقی شهرها، حل مشکل آلودگی و ریزگردها، حفظ هویت پیرامونی شهرها، جلوگیری از تخریب زمین‌های کشاورزی از مهم‌ترین اهداف ایجاد کمربندهای سبز اطراف شهرها محسوب می‌شود.

این مدرس دانشگاه اظهار کرد: امروز معضل ریزگردها بسیاری از شهرهای بزرگ کشور را تهدید می‌کند، بنابراین ایجاد کمربند سبز در برخی از استان‌ها از اواخر دهه ۷۰ کلید خورد، اما متاسفانه گاهی شاهد هستیم که دستگاه‌های مدیریت شهری به محدوده کمربندهای سبز تعدی می‌کنند.

وی با بیان اینکه ایجاد کمربند سبز برای نخستین بار به شکل آکادمیک در لندن ایجاد شد، بیان کرد: در قرن نوزدهم در راستای جلوگیری از رشد بی‌رویه شهر لندن، جلوگیری از پراکندگی جمعیت، جلوگیری از آلودگی هوا و مشکلات زیست‌محیطی و گردشگری ایده ایجاد کمربند سبز در لندن اجرایی شد.

این فعال محیط‌زیست با اشاره به اجرای طرح‌های قطاع سبز در شهرها، گفت: در این طرح ایجاد فضای سبز از مرکز شهر به صورت شعاع سبز آشروع و به محیط پیرامون شهرها گسترش پیدا می‌کند این مسئه در کاهش آلودگی شهرها نیز موثر است و همچنین سرانه فضای سبز را نیز افزایش می‌دهد.

واگذاری کمربندهای سبز به بخش خصوصی

دادرس با اشاره به مصوبه مجلس شورای اسلامی در خصوص حفظ حریم شهرها، توصیح داد: طبق مصوبه مجلس در فروردین‌ماه سال ۹۶ مقرر شد در اطراف شهرهای بالای ۵۰ هزار نفر جمعیت  کمربند سبز برای جلوگیری از ریزگرد و کاهش آلودگی شهرها ایجاد شود.

وی تصریح کرد: می‌توان موضوع ایجاد کمربندهای سبز را با اهداف گردشگری و ایجاد مراکز تفریحی به بخش خصوصی واگذار کرد.

عضو هیات علمی دانشگاه پیام‌نور شهرکرد در ادامه با اشاره بر اهمیت حفظ کوهستان‌ها در کشور، یادآور شد: کوهستان‌ها منبع‌های عظیمی برای تولید آب هستند و آب تولید شده در کوهستان‌ها در دشت‌های پایین دست به صورت چشمه و رودخانه خود را نشان می‌دهد.

اهداف اصلی کمربندهای سبز

وی افزود: اگر مناطق کوهستانی ما تخریب شود، قطعا آب داخل زمین نفوذ نمی‌کند و آب حاصل از بارش‌ها به صورت روان‌آب و سیل از دسترس خارج می‌شود، بنابراین حفظ آب و خاک از مهم‌ترین مباحث در ایجاد کمربند سبز است، بنابراین باید سکونتگاه‌ها را از این طریق در اطراف کوهستان‌ها محدود کنیم.

دادرس با بیان اینکه کوهستان‌ها و دشت‌ها جزو منابع ملی هستند، خاطرنشان کرد: نباید اجازه دهیم کوهستان‌ها به عنوان رگ حیاتی مورد دست درازی و تعرض قرار بگیرند، این مسئله فقط مختص کوهستان‌های زاگرس و البرز نیست، حتی کوهستان‌های پراکنده در شرق کشور  نیز نقش مهمی در این مسئله دارند.

درباره نویسنده

هنوز دیدگاهی وارد نشده است.

نظر دهید

*