تعویق اثرات نامطلوب آلودگی هوا بر انسان با رژیم غذایی مدیترانه ای

تعویق اثرات نامطلوب آلودگی هوا بر انسان با رژیم غذایی مدیترانه ای

مطالعات قبلی نشان داده است که تغییرات رژیم غذایی، به ویژه افزودن آنتی اکسیدان ها، می تواند اثرات نامطلوب قرار گرفتن در معرض آلودگی هوا را در دوره های کوتاه مدت کاهش دهد.

کریس سی. لیم ، دانشجوی دکترا دانشکده دارو نیویورک می گوید:. “چیزی که ما نمی دانستیم این است که آیا رژیم غذایی می تواند ارتباط بین آلودگی هوا در دراز مدت و اثرات بهداشتی را تحت تاثیر قرار دهد؟”

رژیم غذایی مدیترانه ای غنی از آنتی اکسیدان ها و از میوه ها، سبزیجات، دانه های کامل، حبوبات، روغن زیتون، ماهی و مرغ بیشتر از گوشت قرمز و غذاهای فرآوری شده بهره می برد. آنتی اکسیدان ها مولکول هایی هستند که مولکول های اکسید شده و بسیار واکنشی، یا رادیکال های آزاد را که موجب آسیب سلول و بافت شده است، خلع سلاح می کنند.

محققان داده های مربوط به تحقیقات مربوط به رژیم غذایی و سلامت موسسه های ملی بهداشت (NIH) -American Association of Retired Persons (AARP) را تجزیه و تحلیل کردند. این تحقیق بیش از 17 سال، و  از 548،699 نفر (به طور متوسط 62 ساله) از 6 ایالت – کالیفرنیا، کارولینای شمالی، نیوجرسی، فلوریدا، لوئیزیانا و پنسیلوانیا – و دو شهر آتلانتا و دیترویت صورت گرفت  که در این مدت 126،835 نفر از گروه مطالعه فوت کردند.

محققان پنج گروه از شرکت کنندگان را بر اساس میزان رعایت رژیم غذایی مدیترانه ای و غیر مدیترانه ای اما در معرض ذرات ریز(PM2.5)، دی اکسید نیتروژن NO2) )و اوزون O3) )در مدت طولانی قرار داشتند مورد ارزیابی و سرشماری قرار دادند.

این تحقیق نتایج زیر را دربر داشت:

• ۵ در صد افرادی که از رژیم غذایی مدیترانه ای پیروی نمی کردند به دلیل افزایش ۱۰ppb از NO2 جان خود را ازدست دادند در حالی که افرادی که از رژیم غذایی مدیترانه ای پیروی می کردند میزان مرگ ومیر ۲ درصد بود.

• ۱۷ درصد از افرادی که دارای بیماری قلبی و عروقی داشتند و متاسفانه از رژیم غذایی مدیترانه ای پیروی نمی کردند به ازای افزایش ۱۰ میکروگرم بر مترمکعب PM2.5 فوت کردند اما در این حالت فقط ۵ از افراد بیمار قلبی و عروقی که از رژیم غذایی مدیترانه ای استفاده کردند جان خود را از دست دادند.

• افزایش ۱۰ درصد مرگ و میر ناشی از بیماری قلبی عروقی برای  افزایش هر 10 ppb  از  NO2 در مقابل  افزایش ۲ درصد مرگ و میر افرادی  که بیشترین پیروی از رژیم   غذایی مدیترانه ای داشتند.

• ۲۰ درصد  مرگ و میر ناشی از حمله قلبی برای افزایش هر 10 میکروگرم / متر مکعب در معرض PM2.5 در کسانی که کمترین پیروی از این رژیم تغذیه ایی داشتند، در مقایسه با 5 درصد در میان اکثر طرفداران این رژیم غذایی اعلام شد.

• مرگ و میر حملات قلبی 12 درصد به ازای هر یک از Ppb افزایش در NO2 قرار گرفتن ، در مقایسه با 4 درصد در میان افراد دارای رزیم غذایی مدیترانه ای.

با این وجود پیوستن به رژیم غذایی مدیترانه ای برای محافظت در برابر اثرات مضر قرار گرفتن در معرض O3 دراز مدت نتیجه بخش نبود. رژیم غذایی مدیترانه ای مرگ و میر را از همه دلایل حمله قلبی یا سایر بیماریهای قلبی عروقی مرتبط با قرار گرفتن در معرض O3 کاهش نمی دهد.

“با توجه به مزایایی که ما از رژیم غذایی آنتی اکسیدان دریافت کردیم، نتایج ما با فرضیه مطابقت دارد که آلودگی هوا ناشی از احتراق سوخت فسیلی با ایجاد القای فشار oxidative و التهاب بر سلامتی تاثیر می گذارد”.

George Thurston، ScD ، مدیر برنامه می گوید: “از سوی دیگر، اثر نامطلوب ازن به طور قابل توجهی توسط رژیم مدیترانه ای کاهش نیافت، بنابراین به نظر می رسد که سلامت قلب را از طریق یک مکانیزم متفاوت تحت تاثیر قرار می دهد.”

محدودیت های مطالعه شامل داشتن اطلاعات رژیمی از زمانی است که شرکت کنندگان در این مطالعه ثبت نام کرده و درصد بالایی از آمریکایی های سفید پوست و تحصیلکرده در این آزمایش ثبت نام کرده بودند.

درباره نویسنده

هنوز دیدگاهی وارد نشده است.

نظر دهید

*