بهترین راه مقابله با آلوده کننده های جو؛ جریمه متخلفان است

بهترین راه مقابله با آلوده کننده های جو؛ جریمه متخلفان است

با بی اعتنا ماندن دولت’ ترامپ’ به معضل ‘ تغییرات جوی’، مقامات ایالت واشنگتن دست به کار شده و طرحی را در این زمینه تهیه کرده و اجرای آن را به همه پرسی گذارده اند.
رای دهندگان در این ایالت هفته آینده پای صندوقهای رای می روند تا نظر خود را اعلام کنند که آیا موافق اند به منظور مقابله با تغییرات جوی؛ هر شخص حقیقی و حقوقی که به نحوی هوا را آلوده می کند؛ جریمه شود یا نه.
نرخ این جریمه یک رقم منصفانه خواهد بود. هرکس که نگران آینده کره زمین و نگران حیات آینده بشر است؛ یقینا به این همه پرسی رای مثبت خواهد داد.
دانشمندان علم هواشناسی و همچنین اقتصاددانان توصیه می کنند که بهترین راه مقابله با گرم شدن کره زمین، جریمه شدن همه افراد و عواملی است که در آلوده شدن هوای کره زمین دخیل اند. یعنی هرکس از سوختهای فسیلی استفاده کند و گازهای آلاینده در هوا منتشر کند؛ جریمه نقدی خواهد شد. هر بار که این عمل تکرار می شود نرخ جریمه بالاتر خواهد رفت.
با این شیوه، افراد تشویق می شوند جلوی انتشار گازهای آلاینده به جو را بگیرند؛ ضمن آنکه با درآمد حاصله می توان در راه تولید انرژی های پاک سرمایه گذاری کرد.
این طرح را سازمان ملل هم توصیه کرده است.
‘ هیئت بین دولتی تغییرات جوی’ ماه گذشته در گزارشی اعلام کرد که اگر اقدامی سریع و قاطع برای کنترل میزان آلاینده های جوی کره زمین انجام نگیرد؛ گرم شدن کره زمین عواقب جبران ناپذیری را بر جهان تحمیل خواهد کرد که خارج از توان این کره خاکی است.
مهمترین پیامد تغییرات جوی؛ کوچ اجباری انسان است. خشکسالی و بالا آمدن سطح آب دریاها تا اوائل سال 2040 که موعدی بسیار زودتر از پیش بینی های اولیه است؛ سیلی عظیم از انسانها را ناگزیر به کوچ اجباری خواهد کرد.
دولت فدرال آمریکا نسبت به اهمیت موضوع بی اعتناست اما مردم هفته آینده به خاطر اهمیت قضیه، پای صندوق رای خواهند رفت و با رایشان در این مورد تصمیم گیری خواهند کرد. اگر این برنامه رای بیاورد و تصویب شود، همه افراد و نهادهایی که با انتشار گازهای گلخانه ای به جو، هوا را آلوده می کنند از جمله کارخانه ها؛ موظف خواهند بود جریمه نقدی بپردازند.
دانشمندان این طرح را ‘ مالیات پیگوویان’ Pigovian tax نام نهاده اند که از نام اقتصاددان انگلیسی ‘ آرتور پیگو’ اقتباس شده است.
درآمد حاصله در راه تامین هزینه های سرسام آور ویرانی هایی می شود که پدیده های جوی نظیر طوفان، آتش سوزی های بزرگ، خشکسالی و سایر بلایای جوی عامل آن است. این مصیبت ها، همه ناشی از گرم شدن کره زمین است.
پیش از این هم در سال 2016 در همین زمینه از مردم واشنگتن همه پرسی شده بود اما رای نیاورد.
کمپانی های معظم نفتی از جمله ‘بریتیش پترلیوم’ و ‘شورون’ از مخالفان این طرح اند. این شرکتها مجموعا 25 میلیون دلار خرج کرده اند تا علیه این برنامه در میان مردم تبلیغ کنند.
اما سایر نیروهای قوی جامعه آمریکا از جمله ‘بیل گیتس’ صاحب شرکت ‘مایکروسافت’ و ‘ مایکل بلومبرگ’ شهردار سابق نیویورک از موافقان طرح اند.
این طرح ‘ ابتکار عمل 1631’ نام دارد و از سال 2020 به اجرا گذارده خواهد شد. پول بدست آمده غالبا به مردم خود ایالت واشنگتن باز گردانده خواهد شد یعنی از مالیات فروش کسر خواهد شد.
طبق این برنامه؛ انتشار هر تن گاز آلاینده به جو کره زمین 15 دلار جریمه به همراه خواهد داشت. این رقم تا سال 2035 که مهلت نهایی اهداف ایالت واشنگتن در کاهش گازهای گلخانه ای است، سال به سال 2 دلار افزوده خواهد شد.
درآمد حاصله صرف اقدامات مقتضی برای حذف انرژی های فسیلی و جایگزین ساختن آن با انرژی های پاک خواهد شد. این درآمد ضمنا در زمینه های بهبود سیستم حمل و نقل عمومی، بهره وری انرژی، استفاده از صفحات خورشیدی و سایر موارد مشابه هزینه خواهد شد.

درباره نویسنده

هنوز دیدگاهی وارد نشده است.

نظر دهید

*