بررسی راهکار‌های تبدیل شدن قم به شهر پاک

بررسی راهکار‌های تبدیل شدن قم به شهر پاک

سرمست استاندار قم در این کارگروه با اشاره به منابع آلاینده در قم گفت:با اختصاص سوخت مایع به نیروگاه حرارتی قم، توزیع سوخت URO4 در جایگاه ها، پیگیری تخصیص حق آبه دریاچه نمک و تلاش برای تخصیص ردیف بودجه مستقل مدیریت گرد و غبار تلاش می کنیم تا شهر پاک تری داشته باشیم.

حاج حسینی مسگر مدیر شرکت آب منطقه ای قم در این جلسه 400هزار هکتار از مساحت قم را کانون فعال گرد و غبار دانست و گفت: استان قم در مقایسه با دیگر نواحی مستعد تولید گرد و غبار استان های دیگر، در جایگاه اول قرار دارد و در میان 30حوزه آبخیز کشور، یکی از بحرانی ترین حوزه هاست.

نماینده مردم قم در مجلس شورای اسلامی با موضوعات پیگیری شده برای کاهش آلودگی ها در قم اشاره و اذعان کرد: قرار بود نیروگاه تولید برق در قم ساخته شود که به علت آسیبی که به محیط زیست وارد می شد با آن مخالفت کردیم.

امیرآبادی افزود: حق آبه دریاچه نمک اگر احیا نشود قطعا وضعیت بخرانی می شود و وضعیت آن بدتر از دریاچه ارومیه خواهد شد.

وی گفت: با برخی مراکز صنعتی آلاینده به خاطر مسئله تولید و اشتغال برخورد نمی شود مثل شهر سلفچگان که مشکلاتی را به وجود آورده است.

ذوالنور دیگر نماینده مردم قم در مجلس شورای اسلامی هم گفت: قرار بود بند علی خان که پساب ورامین را در خود جای می دهد به سمت قم سرازیر شود تا تالاب مره قم خشک نشود اما این قضیه که تبدیل به مصوبه هم شد هنوز اجرا نشده است.

خرمی رئیس سازمان نظام مهندسی کشاورزی در این جلسه از احاطه شدن چهار گوشه شهر با صنایع آلاینده از جمله سرب، سنگبری ها، کوره پزی ها و تولیدی های کفش گلایه کرد و گفت: تا زمانی که این آلایندگی های در اطراف ما باشد نمی توان به پاک شدن هوای شهر فکر کرد.

بختیاری عضو شورای اسلامی شهر گفت: یکی از دو سیستم پایش آلودگی هوای قم کار نمی کند و این یعنی عملا آمار درستی از آلودگی ها به دست نمی آید.

وی به فرسودگی ناوگان حمل و نقل عمومی هم اشاره کرد و گفت: یکی از کانون های آلودگی های شهر همین اتوبوس های دورن شهریست که دولت برای تامین آنها به تعهد خود عمل نکرده و لازم است که محیط زیست هم این موضوع را پیگیری کند.

سجادی مدیرکل منابع طبیعی استان قم هم در این کارگروه گفت: برخی پروژه های ملی مانند قطار سریع السیر، فیبر نوری و خط راه آهن سبب برداشت از منابعی می شود که جبران ناپذیر است و به اکوسیستم قم آسیب وارد می کند.

بهشتی معاون امور عمرانی استانداری قم هم آماری از وضعیت بیابانی شدن قم بیان کرد و گفت: 400هزار هکتار از مساحت قم در آستانه بیابانی شدن، 178هزار هکتار آن بیابانی شده و 105هزار هکتار آن کانون گرد و غبار است.

وی افزود: می توان با ایجاد کمیته ای از 7 استان کشور که درگیر دریاچه نمک هستند به سمتی پیش رفت که سرنوشت دریاچه ارومیه، نصیب این دریاچه نشود.

معاون امور عمرانی استانداری قم آرام سازی و پیاده رو کردن اطراف حرم و انتقال صنایع از داخل شهر به شهرکهای صنعتی را دو برنامه انجام شده در استان در راستای کاهش آلایندگی ها دانست.

سرپرست مرکز ملی هوا و تغییر اقلیم سازمان محیط زیست کشور هم آمار بالای موتورسکلیت های کاربراتوری با 40درصد سهم، نداشتن معاینه فنی ماشین ها، نبود یکبارچگی در توسعه حمل و نقل عمومی، نیروگاه حرارتی و استفاده از سوخت مازت را از دلایل آلودگی استان قم برشمرد.

رئیس محیط زیست کشور هم با اشاره به بررسی مشکلات زیستی قم به صورت مقطعی و موقت خاطرنشان کرد: باید یک پکیج کامل از مسائل زیستی آن مانند آب، گرد و غبار، پوشش گیاهی، بهره وری انرژی، پسماند، کمبود آب و شوری آن، منابع آلاینده، ساختمان غیر مقاوم و… تهیه و در این خصوص مطالعاتی صورت گیرد و هزینه و زمان بندی آن مشخص شود.

عیسی کلانتری افزود: اگر بتوانیم این طرح را اجرایی کنیم می توان قم را تا ده سال آینده به عنوان استان پاک کشور معرفی کرد، که متاسفانه در این چهل سال در زمینه محیط زیست کاری انجام نشده است و صرفا به آن آسیب زده ایم.

معاون رئیس جمهور با اشاره به پیشنهاد آقای ذوالنور نماینده مردم قم در مجلس شورای اسلامی، برای انتقال آب از دریای عمان به مشهد گفت: آب مورد نیاز مردم را باید تامین کرد و اما انتقال آب از جنوب به شمال کشور به ازای هر مترمکعب 75هزار تومان هزینه دارد که البته برای بخش کشاورزی هم به طور کامل این کار غلط است.

وی به تاکید مقام معظم رهبری در استفاده درست از انرژی ها و منابع آبی اشاره و خاطرنشان کرد: متاسفانه در خصوص استفاده صحیح از منابعی که دارا هستیم هیچ قدمی بر نداشته ایم.

رئیس محیط زیست کشور ادامه داد: بزرگترین مشکل آلایندگی هوای کشور صنعت خودروسازی است که نیاز به باز نگری دارد.

وی گفت: گرد و غبار خسارتش به مراتبط از سوخت های فسیلی کمتر است.

کلانتری در بخش دیگر از سخنان خود به استفاده از منابع آبی کشور در بخش کشاورزی اشاره و عنوان کرد: بنده در زمان وزارت خود نمی فهمیدم که چطور باید از این منابع استفاده کرد، اکنون هم برخی مدیران اهمیت این موضوع را نمی فهمند.

وی بعد از این جلسه به پارک 435هکتاری ثامن الائمه در اتوبان قم – گرمسار رفت و با کاشت نهال، در کاهش 10هکتار بیابان در قم سهیم شد.

درباره نویسنده

هنوز دیدگاهی وارد نشده است.

نظر دهید

*