استفاده از فن آوریهای نو برای مهار ریزگردها ضروری است

افزایش ریزگردها در ریگان 70 نفر را راهی مراکز درمانی کرد

علی اکبر اسدالهی روز دوشنبه در گفت وگوی اختصاصی با خبرنگار ایرنا افزود: افزایش آگاهی های عمومی، مدیریت صحیح منابع آب و خاک، مقابله با بیابانزایی، اصلاح الگوی کشت، اجرای طرح های آبخیزداری و آبخوان داری، کنترل فعالیت های عمرانی و منابع ساکن تولید گردو غبار و ایجاد کمربند فضای سبز اطراف شهرها، حفظ و گسترش فضای سبز درون شهری از جمله راهکارهای اصلی مقابله با گردوغبار است.

وی اظهارکرد: در سه ماهه اول سال جاری میزان آلودگی شهرهای در معرض ریزگرد از جمله آبیک و قزوین به ترتیب 22 و 13 روز بوده که این تعداد روز بیشترین روزهای آلوده در سال های اخیر بوده است.

اسدالهی بیان کرد: از نظر آلودگی طبیعی استان قزوین در محدوده مناطق خشک و نیمه خشک کشور واقع شده به نحوی که مناطق حاد در معرض فرسایش بادی استان در قسمت جنوبی از جمله کانون های فرسایش بادی محمد آباد خره، آراسنج، فتح آباد، دوقوزلو و کله دره، منطقه دشت قزوین، الله آباد و حوزه حنوبی شهرستان آبیک قرار دارد.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان قزوین افزود: استان قزوین دارای حدود 935 هزار هکتار عرصه منابع طبیعی است که از جمله استانهای صنعتی کشور محسوب می شود با هجوم ریزگردها به کشور استان قزوین نیز از این امر مستثنی نبوده و در برهه ای از سال با هجوم ریزگردهای داخلی و خارجی اعم از صنعتی و طبیعی روبرو بوده که باعث بروز مشکلاتی برای انسان شده است.

اسدالهی افزود: از جمله عوامل کلی موثر بر ایجاد پدیده گرد و غبار کم بارشی و خشکسالی، مهار آبهای سطحی، انحراف مسیر رودخانه ها و برداشت بی رویه از منابع آب، وضعیت زمین و تغییر کاربری اراضی، دانه بندی و نوع خاک، فقدان پوشش گیاهی منطقه، میزان رطوبت خاک، وزش بادهای به نسبت شدید بر روی بیابانهای با خاک نرم و خشک و حرکت صعودی هوا و انتقال قائم ذرات گرد و خاک معلق است.

وی بررسی شدت و دوره تناوب خشکسالی، اثرات طولانی مدت و اقلیمی ریزگرد، عوامل انسان ساز موثر در ایجاد ریزگرد، ایجاد سامانه مدل سازی عددی برای پیش بینی، بررسی ویژگی های اقلیمی منطقه و ایجاد شبکه دیده بانی و دسترسی به داده های منطقه ای و جهانی از جمله اقدامات مورد نیاز برای مقابله با ریزگردها است .

اسدالهی با اشاره به اثرات زیست محیطی و بهداشتی ریزگردها گفت: هر گرم از ذرات گرد و غبار محتوی یک سلول از باکتری هایی است که می تواند خطراتی جدی در سیستم تنفسی ایجاد کند و حتی منجر به اپیدمی های مرگبار شود.

وی در پایان تاکید کرد: پیامدهای مخرف اقتصادی و اجتماعی، اثرات زیانبار در بخش های کشاورزی، مراتع و دامداری، اثر متقابل با پدیده ها و پارامترهای جوی را از دیگر پیامدهای ریز گردها می باشد.

استان قزوین دارای 853 هزار و 485 هکتار مرتع، 29 هزار و 150 هکتار بیابان و 28 هزار و 157هکتار جنگل است.

درباره نویسنده

هنوز دیدگاهی وارد نشده است.

نظر دهید

*