آلودگی هوا سالانه ۳۰ هزار قربانی در ایران می گیرد

آلودگی هوا سالانه 30 هزار قربانی در ایران می گیرد

می گویند که هر دقیقه تنفس در تهران برابر با ۹ نخ سیگار کشیدن است. به عقیده کارشناسان، خطر بحران آلودگی هوای تهران کمتر از وقوع زلزله نیست .

امروزه هر فرد شهرنشین میداند که آلودگی هوا زیان آور است اما مسأله مهمتر آن است که چقدر زیان آور؟. آلودگی هوا چهارمین عامل مرگ و میر است. آمار بین المللی خسارات ناشی از آلودگی هوا نشان می دهد که بیماری های ناشی از آلودگی هوا چهارمین رتبه مرگ و میر را به خود اختصاص داده اند.

به گزارش سازمان ملل متحد هر ساله ۳ میلیون نفر از مردم جهان به دلیل آلودگی هوا جان خود را از دست می دهند. آلودگی هوا چندین سال است که به یکی از اصلی ترین مشکلات زندگی در شهر تهران تبدیل شده است.

تهران امروز چندان شباهتی به آن قصبه خوش آب و رنگ قدیمی که به خاطر چنارهای بسیار بلند و همیشه پربرگ و بارش به قصبه چنارستانها معروف بود ، ندارد. تحقیقات انجام شده توسط شرکت کنترل کیفیت هوا و وزارت بهداشت و درمان و آموزش پزشکی جمهوری اسلا می ایران نیز حاکی است میزان این آلا ینده ها در شهر تهران ۸/۲ برابر استاندارد جهانی است.

معاون تحقیقات و فناوری وزیر بهداشت درمان و آموزش پزشکی در این خصوص می گوید: هر سال 29 هزار و 500 نفر بر اثر آلودگی هوا در کشور جان می بازند که 21 هزار نفرشان به علت بیماری قلبی و عروقی می میرند.

رضا ملک زاده روز چهارشنبه در همایش بررسی راهکارهای دستیابی به مرجعیت علمی در دانشگاه علوم پزشکی تهران افزود: بیماری های مزمن و غیر واگیر مهمترین عامل مرگ زودرس ایرانیان قبل از 70سالگی است و بیماری های قلبی و عروقی, تنفسی, سرطان و دیابت مهمترین این بیماری ها هستند.

وی گفت: آمارهای وزارت بهداشت نشان می دهد , در سال 94 حدود 385 هزار مرگ در کشور رخ داده است. 55درصد این مرگها قبل از 70 سالگی و زودرس بوده و 25 درصد این مرگ ها یعنی حدود 94 هزار مرگ قبل از50 سالگی رخ داده است.

معاون وزیر بهداشت گفت: 50 درصد ایرانیان بالای 55 سال فشار خون بالا دارند و 45 درصد ایرانیان بالای 50 سال به چربی خون بالا گرفتار هستند.

ملک زاده افزود: باید برای آینده کشور و پیشگیری از بیماری های مزمن و غیر واگیر برنامه ریزی داشته باشیم و بخش مهمی از تحقیقات کشور باید بر کاهش آلودگی های زیست محیطی و پاسخگویی به چالش های کشور متمرکز باشد.

وی ادامه داد: دانشگاههای علوم پزشکی کشور نقش مهمی در رفع چالشهای سلامت دارند اما هم اکنون به علت تاخیر یکساله در پرداخت حقوق پزشکان و کادر بهداشتی و درمانب با مشکل مواجه هستیم و طرح تحول سلامت دچار مشکل شده است.

به اعتقاد بسیاری از کارشناسان محیط زیست، مسئولان برای رفع آلودگی، جدی نیستند و عزم جدی برای مهار آلودگی ندارند. مسئولان دغدغه‌های دیگری مانند مشکلات اقتصادی دارند اما برای حل بحران آلودگی هوا، با وجود برنامه جامع کاهش آلودگی هوا هیچ عزمی برای اجرای آن ندارند.

کمیته اضطرار آلودگی هوای تهران تنها در مواقعی که شرایط پایدار در آسمان تهران استقرار می‌یابد و یا آلودگی در شرایط خاصی باشد تشکیل جلسه می‌دهد.در این میان اختلافات سیاسی نیز به وخیم تر شدن اوضاع کمک نموده است.

بدیهی است زنگ خطر درمورد آلودگی هوای تهران و سایر شهرهای بزرگ خیلی وقت است به صدا درآمده و باعث شده طبق آمارهای رسمی سالانه سی هزار نفر جان خود را به دلیل آلودگی هوا از دست بدهند.

درباره نویسنده

هنوز دیدگاهی وارد نشده است.

نظر دهید

*