به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری برنا، با رشد تکنولوژی و ورود نرم افزارهای کاربردی به بازار زندگی مردم رنگ و بوی دیگری گرفته است. بیشترما عادت کرده ایم قبل از خروج از خانه نگاهی به آب و هوای گوشی بی اندازیم.

دیگر به جایی رسیده ایم که این اپلیکشن ها و وظیفه حل بسیاری از معضلات را به عهده گرفته اند. شاید بسیاری از شما هم به محض برخوردن به یک سوال اولین کار چک کردن گوشی و اینترنت باشد تا بدانیم تکنولوژی روز چه پاسخی برای سوال ما پیدا کرده است.

این روز ها همه ما کم و بیش  دغدغه های محیط زیستی داریم و خوب میدانیم افزایش خودرو های تک سر  نشین تاثیر بسیاری بر افزایش این آلودگی دارد، حالا در نیا تدبیری برای حل این مشکل اندیشیده شده تدبیری که چند وقتی است رد پایش در خیابان ها جاده های ایران هم دیده می شود؛ کار پولینگ یا همسفری

 

کارپولینگ چیست ؟

هم سفری به نوعی اشتراک خودروی سواری  شخصی گفته می شود،  به طوری که بیش از یک نفر بتواند در یک زمان از آن خودرو استفاده کند و یکی از بهترین روش های برای کم کردن تعداد خودرو های تک سرنشین در سطح شهر است.

شرکت های ارائه دهنده خدمات کارپولینگ مزایای زیادی را برای این نوع  سفر برشمرده اند که از جمله آن میتوان به موارد زیر اشاره کرد:

  • پایین آمدن مصرف سوخت و هزینه کارکرد خودرو
  • کم شدن آلاینده های سوختی و همچنین حجم ترافیک شهری

و البته لذت همنیشنی با همفسران در طول سفر

صیرفی مدیر عامل یکی از شرکت های هم سفری در ایران در گفت و گو با خبرنگار علمی و فناوری برنا گفت: بیش از شش سال از طرح این ایده در ایران می گذرد اما به نظر می رسید که مسئولان هنوز آمادگی پذیرش چنین طرح هایی را در ایران نداشتند، تا اینکه سامانه های حمل و نقل درون شهری مانند اسنپ و تپسی به عنوان پیشرو این کار را آغار کردند و پرونده هم سفری در ایران با پیشنها پلیس راهور و استقبال سازمان محیط زیست از زیر خاک درآمد.

اودر خصوص کارکرد این نرم افزار توضیح داد: رانندگانی که می خواهند با اتومبیل خود سفر بین شهری یا حتی درون شهری داشته باشند، با استفاده از وب سایت و یا نرم افزار تلفن همراه هوشمند ارائه شده، مسافران خود را یافته و از ظرفیت خالی اتومبیل خود استفاده کنند. فقط کافیست در باهمسفر عضو شده و اطلاعات زمان سفر، تعداد صندلی های خالی، مبلغ کرایه و سایر مشخصات خود را ثبت نمایند. به همین راحتی سفر مورد نظر بصورت آنلاین در لیست انتخاب مسافران قرار میگیرد.

صیرفی درباره چگونگی محاسبه نرخ کرایه برای اتومبیل ها گفت: درحال حاضر  تنها سقف برای پرداخت به رانندگان در نظر گرفته شده و همچنین در صورتی که این رانندگان به صورت رایگان از این اپلیکیشن استفاده کنند امتیاز ویژه برای آنان در نظر گرفته خواهد شد، اما سقف کرایه هر مسیر نمی تواند بیشتر از میزان کرایه این مسیر برای تاکسی ها باشد.

او همچنین اظهار کرد: شش سال پیش به دلیل ابهاماتی که برای این نرم افزار ها وجود داشت با وجود اهمیت کاهش اتومبیل های تک سرنشین و تاثیر آن در محیط زیست مجوز های رسمی آن صادر نشد.

 

او درخصوص چگونگی تامین امنیت مسافر و رانندگان در حین سفر گفت: همه کسانی از این نرم افزار ها استفاده می کنند ملزم به ساخت اکانت و کامل کردن پروفایل خود هستند به همین دلیل شناختی نسبی از رانندگان و مسافران به دست می آید به همین منوال رانندگان و مسافران می توانند تصمیم به استفاده از این اپلیکیشن را بگیرند.

صیرفی افزود :راننده وظیفه دارد هنگام سوار شدن مسافر کارت ملی خود را جهت اطمینان دادن به مسافران، به آنها نشان دهد.
نام، تصویر پروفایل و شماره تلفن و کد ملی 16 رقمی مسافران در هنگام همسفری به راننده ارائه میگردد. راننده لازم است از صحت آنها در هنگام سوار شدن مسافر اطمینان یابد.

اما مسافران هم وظایفی را برای انجام این سفر چه درون و چه بیرن شهری دارد از جمله اینکه : مسافر وظیفه دارد هنگام سوار شدن، کارت ملی خود را جهت اطمینان دادن به راننده، به وی نشان دهد.
نام، شماره تماس، کد ملی، تصویر پروفایل و مشخصات اتومبیل (شامل پلاک، نوع اتوبیل و رنگ آن) به مسافر ارائه میگردد و مسافر لازم است قبل از سوار شدن به اتومبیل، از صحت حداقل پلاک و نام فرد، با دیدن کارت ملی فرد اطمینان حاصل نماید.

این کارآفرین در پایان گفت:  در سامانه روشهای مختلفی در جهت بالا بردن امنیت اندیشیده شده است و به مرور نیز ممکن است مکانیزم های بیشتری برای این منظور افزوده شود. از جمله این موارد دریافت کد 16 رقمی بانکی افراد است که با استعلام از بانک صحیح و به نام همان فرد بودن حساب بانکی احراز می شود. به این ترتیب با توجه به سختن گیریهای بانک ها در زمان باز کردن حساب بانکی، وجود فرد ثبت نام کننده خواهد بود.
او ادامه داد: همچنین در هنگام ثبت نام شماره تلفن همراه ثبت نام کننده با کمک کد فعالسازی احراز میگردد. در این مرحله نیز از امنیت اپراتورهای تلفن همراه استفاده می شود، مکانیزم امتیاز دهی که در آن هم راننده و هم مسافر به یکدیگر امتیاز میدهند، باعث می شود به مرور سیستم امن تر شده و بعد از مدتی از عملکرد سیستم، راننده ها و مسافرانی که زیاد از سیستم استفاده می کند و دیگر نیازی به احراز هویت برای مسافران یا راننده های دیگر نداشته باشند. زیرا ده ها یا صدها نفر آن فرد را تائید کرده اند.