مالچ بیولوژیکی برای جلوگیری از ریزگردها تولید شد

مالچ بیولوژیکی برای جلوگیری از ریزگردها تولید شد

محققان در پژوهشگاه ملی مهندسی ژنتیک و زیست فناوری موفق به تولید مالچ های بیولوژیکی شدند که از انتشار ریزگردها در برخی مناطق کشور جلوگیری می کند پایلوت این طرح از سال جدید آغاز می شود.
محمدرضا زمانی، رئیس پژوهشگاه ملی مهندسی ژنتیک و زیست فناوری در خصوص طرح «تولید مالچ های بیولوژی برای تثبیت شن های روان برای مقابله با ریزگردها» در گفتگو با خبرگزاری مهر گفت: یکی از مشکلاتی که در استان های غربی وجود دارد و تا استان های واقع در مرکز ایران پدیدار شده، ریزگردها هستند.
وی افزود: برخی مناطق توام با خشکسالی هستند و پوشش گیاهی خاصی ندارند و از سوی دیگر در ذرات خاک این مناطق هیچ عاملی وجود ندارد که در برابر باد مقاومت از خود نشان دهد از این رو با وزیدن باد ریزگردها به وجود می آیند.
وی با بیان اینکه برای رفع مشکل ریز گردها می توان از راههای سنتی و مدرن بهره برد، گفت: پاشیدن مالچ های نفتی از روش های قدیمی است که استفاده از این روش باعث می شود چسبندگی روی خاک به وجود بیاید و جلوی انتشار و پخش شدن خاک در هوا را بگیرد.
به گفته زمانی، از حدود ۸ سال پیش در پی معاهداتی که ایران با کشورهای دیگر منطقه داشت دیگر پاشیدن مالچ نفتی بر روی خاک برای عدم انتشار ریزگردها عملی نشد به همین دلیل اکنون شاهد این ریزگردها در فصول مختلف هستیم.
وی ادامه داد: از این رو محققان ما در پژوهشگاه ملی مهندسی ژنتیک و زیست فناوری روش های نوینی را برای جلوگیری از انتشار ریزگرها ارائه دادند و از دو سال گذشته تحقیقاتشان را آغاز کردند که اکنون خوشبختانه این تحقیقات به نتیجه رسیده است.
زمانی با بیان اینکه نتیجه این تحقیقات تولید مالچ های بیولوژی است، گفت: اکنون نمونه آزمایشگاهی این مالچ ها تولید شده و با تست هایی که انجام گرفته نتایج موفقیت آمیز بوده است. مالچ های بیولوژی از باکتری های طبیعی خاک شناسایی و جداسازی شده اند و هیچ گونه مشکلات زیست محیطی را به همراه نخواهد داشت.
وی تاکید داشت: در حال حاضر نتیجه این تحقیقات به هیات دولت ارائه شده و قرار است برای جلوگیری از انتشار ریزگردها به صورت پایلوت در چندین منطقه که منشا ریزگردها هستند، این طرح عملی شود. ما در حال آماده سازی هستیم که با تمام شدن فصل سرما این کار را آغاز کنیم.
به گفته وی، اگر در سطح پایلوت که در مناطق استان های جنوبی کشور و استان های شرقی هستند، نتیجه گرفتیم این مالچ های بیولوژی را در سطح وسیعی اعمال خواهیم کرد.
وی ادامه داد: البته ما در کنار این طرح به دنبال ایجاد بستری هستیم تا این باکتری ها را به صورت طبیعی تولید کنیم.
وی همچنین افزود: علاوه بر تثبیت خاک به دنبال این هستیم که گیاهانی که مقاوم به خشکی و شوری هستند و ریشه های متعدد دارند را در مکان های دارای ریزگردها کشت کنیم تا با پاشیدن یکبار مالچ بیولوژیکی به صورت دائمی از انتشار ریزگردها جلوگیری شود.

درباره نویسنده

پاسخ‌ها به این نوشته

  1. رحمت.الاه.بابایی منتشر شده

    اگر.محلول.جدید.را.معرفی.نمایید.ممنون.میشم

نظر دهید

*