وضعیت منابع طبیعی و ریزگردها حاد است

وضعیت منابع طبیعی و ریزگردها حاد است

هادی باقری روز چهارشنبه در مراسم تودیع و معارفه رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری قوچان افزود: روند تغییرات طبیعی به شکلی است که وضعیت ریزگردها، بیابانزایی و شنهای روان را به وضعیت حاد رسانده است
وی گفت: با این وجود امیدواریم با سیاستهای دولت در حوزه منابع طبیعی بتوان از همه ظرفیتها استفاده و زمینه را برای تنفس بهتر محیط زندگی فراهم کرد.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان رضوی افزود: مشکلات در حوزه منابع طبیعی تنها به تغییر اقلیم و عوامل زیست محیطی ختم نمی شود بلکه عوامل انسانی نیز نقش مهمی در ایجاد آن دارد.
وی ادامه داد: در چارچوب جامعه نگری و استفاده بهینه از ظرفیتهای موجود، توانمندسازی و مشارکت مردم از اهمیت بالایی برخوردار است.
باقری در ادامه گفت: قوچان دارای ظرفیتهای خوبی در زمینه مراتع و آبخیزداری است لذا اقدامات اولیه در زمینه اجرای پروژه منارید در راستای مدیریت یکپارچه منابع طبیعی در این شهرستان انجام شد.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان رضوی افزود: با همکاری همه دستگاههای اجرایی شهرستان این پروژه در قوچان آغاز می شود.
طی این مراسم با تقدیر از خدمات محمدحسین قربانیان، مهدی چکنه به عنوان رئیس جدید اداره منابع طبیعی و آبخیزداری قوچان معرفی شد.
خراسان رضوی منطقه ای خشک و نیمه خشک است زیرا 75 درصد وسعت آن در اقلیم بیابانی یعنی خشک، نیمه خشک و فراخشک قرار دارد.
یک میلیون و 651 هزار و 511 هکتار از زمینهای خراسان رضوی در مناطق بیابانی متاثر از کانونهای فرسایش بادی قرار دارد که شامل حدود 30 درصد از وسعت استان است.
خراسان رضوی دارای 15 کانون بحرانی فرسایش بادی در 17 منطقه و 15 شهرستان است. همچنین وسعت مراتع خراسان رضوی شش میلیون و 566 هزار و 29 هکتار معادل 56 درصد از کل مساحت این استان است.
مساحت جنگلهای خراسان رضوی نیز با محاسبه بیشه زارها، درختچه ها و جنگلهای دست کاشت حدود یک میلیون هکتار یعنی 8،5 درصد از وسعت استان را شامل می شود.

درباره نویسنده

هنوز دیدگاهی وارد نشده است.

نظر دهید

*