تأثیر بلندمدت ریزگردها در بروز برخی از انواع سرطان‌ها

حمیدرضا مرتضوی گفت: بر اساس تقسیم‌بندی‌های صورت گرفته، هرچه ذرات ریزگردها کوچکتر باشد میزان تأثیرگذاری آن از طریق نفوذ به قسمت‌های مختلف بدن از راههای هوایی بیشتر می‌شود که این تأثیرپذیری برای افراد مستعد به شکل ایجاد آلرژی، آسم، انواع بیماری‌های مزمن، انسداد مزمن ریه بروز می‌کند.

وی افزود: ریزگردها با به همراه داشتن مواد انرژی، انواع گردهای گیاهی و دیگر مواد سمی از طریق راههای هوایی وارد بدن شده و موجب تحریک سیستم تنفسی و ایجاد مشکلات جدی در بیماران مستعد مشکلات ریوی و گروههای آسیب پذیر شامل کودکان و افراد مسن می‌شوند.

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه بیان کرد: در روزهای آلوده، مراجعه افراد مسن و کودکان به مطب‌های پزشکان افزایش می‌یابد که علت عمده این مراجعه‌ها در افراد مسن، افت سیستم تنفسی نسبت به افراد جوان‌تر و در کودکان نیز عدم رشد کافی ریه‌ها می‌باشد و به علاوه در این روزها مراجعه افراد مستعد بیماری‌های ریوی و قلبی نیز به شکل علائمی چون افزایش سرفه، تنگی نفس و غیره افزایش می‌یابد که نشان از تأثیر این مواد بر بدن آنها است.

مرتضوی بیان کرد: ریزگردها در بلند مدت به علت حمل مواد سمی به صورت سوپراکسید و جذب به بدن، مشکلاتی از قبیل ایجاد بیماری‌های ریوی مزمن و برخی از انواع سرطان‌ها را ایجاد می‌کنند که افزایش اینگونه بیماران هشداری به مسئولان در راستای تلاش بیشتر به منظور کاهش این ریزگردها است.

فوق تخصص ایمونولوژی با توصیه به مردم در مواجهه با هوای آلوده گفت: مردم تا حد امکان در روزهای آلوده از منزل خارج نشوند و در صورت الزام برای خروج از منزل، با استفاده از وسایل نقلیه و بسته بودن پنجره‌های خودروها از منزل خارج شده و با توجه به افزایش عمق و تعداد تنفس در هنگام ورزش، از ورزش کردن در فضای آلوده خودداری کنند.

مرتضوی گفت: به علت کوچک بودن ذرات ریزگردها، این مواد می‌توانند با نفوذ در چشم موجب ایجاد مشکلاتی شوند و به منظور پیشگیری بهتر است در مواجهه با گرد و غبار از عینک‌هایی که کامل بر روی صورت قرار می‌گیرند استفاده شود و موتورسواران نیز از کلاه‌های ایمنی شیشه دار در حین موتورسواری استفاده کنند.

درباره نویسنده

هنوز دیدگاهی وارد نشده است.

نظر دهید

*