نهمين کنفرانس ملي روز جهاني محيط زيست در تهران برگزار مي شود

اخلاق زيست محيطي حال‌نگر و آينده‌نگر است؛ چرا كه علاوه بر امروز، نسل‌هاي فردا را نيز مورد توجه قرار مي‌دهد و اين همان موضوعي است كه اصل 50 قانون اساسي جمهوري اسلامي ايران به آن تاكيد مي‌كند.
به گزارش خبرنگار خبرگزاري موج، روح الله نقدي پور بيرگاني، رئيس پژوهشکده مجازي محيط زيست و دبير کنفرانس، با بيان اين مطلب گفت: که امروزه حفظ و صيانت از منابع آبي و بهره برداري بهينه و اقتصادي و عادلانه آب يک مسأله مهم جهاني است و فرهنگ سازي در صنعت آب را مهم دانست و اضافه کرد با مديريت صحيح بر منابع آبي است که مي توانيم از اتلاف و هدر رفت آن جلوگيري نماييم.
نقدي پور بيرگاني افزود: با توجه به التزام قانون اساسي بايد گفت كه اخلاق زيست محيطي حال‌نگر و آينده‌نگر است؛ چرا كه علاوه بر امروز، نسل‌هاي فردا را نيز مورد توجه قرار مي‌دهد و اين همان موضوعي است كه اصل 50 قانون اساسي جمهوري اسلامي ايران به آن تاكيد مي‌كند؛ همان طور که مستحضريد در اين اصل آمده است كه « در جمهوري اسلامي ايران، حفاظت از محيط زيست که نسل امروز و نسل هاي آتي بايد در آن حيات اجتماعي رو به رشدي داشته باشند، وظيفه عمومي تلقي مي شود. از اين رو فعاليت هاي اقتصادي و غير آن که با آلودگي محيط زيست يا تخريب غير قابل جبران آن تلاقي پيدا کند، ممنوع است.
رئيس پژوهشکده مجازي محيط زيست ادامه داد: با توجه به نگاه کلان به شوراي سياستگذاري کنفرانس و اخذ نظرات مخاطبين بر آن شديم که شعار امسال را با رويکرد صيانت از آب، نجات زندگي مورد تأييد شورا قرار گرفت. وي افزود که برگزاري اين کنفرانس به حول و قوۀ الهي به ميزباني دبيرخانه دائمي کنفرانس پژوهشکده مجازي محيط زيست و با مشارکت دانشکده محيط زيست دانشگاه تهران، پژوهشکده انرژي هاي نو و محيط زيست پژوهشگاه دانشگاه تهران و ساير مراکز علمي و پژوهشي و نيز دستگاه هاي دولتي و غير دولتي، در تاريخ 5 الي 7 خرداد 1394 در دانشگاه تهران برگزار خواهد شد. در ادامه وي از فراخوان ارسال مقاله به دبيرخانه کنفرانس و نيز مهلت ارسال مقالات تا تاريخ 1394/1/21 خبر داد.
نقدي پور بيرگاني اظهار داشت: از آنجايي که بحث پديده گرد و غبار و ريزگردها در سال هاي اخير به يک موضوع و معضل زيست محيطي و ملي تبديل شده است علاوه بر محورهاي سالهاي پيش اين موضوع بعنوان يکي از محورهاي اصلي نهمين کنفرانس، تحت عنوان چالش ها، روش هاي کنترل و مديريت ريزگردها و پديده گرد و غبار لحاظ شده است.
دبير کنفرانس از ديگر موضوعات و محورهاي مورد بحث در اين کنفرانس گفت: محورهاي همايش مرتبط با حوزه محيط زيست بوده و شامل مهندسي محيط زيست، مديريت سوانح و مخاطرات طبيعي، مديريت و برنامه‌ريزي محيط زيست، مهندسي طراحي محيط زيست، مباحث حقوقي و اقتصادي محيط زيست، پدافند غيرعامل در حوزه محيط زيست، شهر و محيط زيست، رسانه و محيط زيست، توسعه پايدار مبتني بر مديريت يکپارچه منابع آب، بحران آب و مديريت جهادي است.
رئيس پژوهشکده مجازي محيط زيست با بيان اينکه صيانت از منابع طبيعي و حفاظت از محيط زيست در اصل پنجاهم قانون اساسي جمهوري اسلامي ايران مورد تأکيد قرار گرفته است، اظهار داشت: روند رشد صنعتي و افزايش تعداد ناوگان حمل و نقل موجب توليد آلودگي شده است و محيط زيست كشور را با مخاطرات جدي مواجه نموده است. علاوه بر آلودگي هاي محلي، توليد گازهاي گلخانه اي مي تواند اثرات زيست محيطي نگران كننده اي بر اقليم جهاني بر جاي گذارد.از اين رو نياز است تا اين گردهمايي زيست محيطي در هر دو بعد ملي و جهاني با رويکرد صيانت از آب، مورد توجه واقع شود و نيز آحاد جامعه و جلب مشارکت حداکثري از مخاطبين خويش را دنبال نمايد.
وي در ادامه موارد ذيل را به عنوان رئوس مهم اهداف خود از برگزاري نهمين کنفرانس سالانه ملي اعلام مي نمايد:
• تبلور مجموعه ظرفيت‌هاي علمي كشور جهت رفع معضلات زيست ‌محيطي؛
• ايجاد حساسيت در زمينه محيط‌ زيست بين دولت‌مردان به منظور وضع قوانين مؤثر و اجراو نظارت مطلوب بر آن؛
• ايجاد بازار براي صنعتگران كشور جهت ساخت و عرضه وسايل كنترل و كاهش آلودگي؛
• افزايش آگاهي‌هاي عامه مردم در زمينه هاي محيط ‌زيست؛
• هم‌ انديشي بين اساتيد، دولت‌مردان و صنعتگران كشور؛
• ارتقاي سطح علمي انديشمندان، پژوهشگران و دانشجويان از طريق تبادل نظر؛
• دستيابي به سياست‌ها و راهبردهاي کلان حفظ محيط زيست.
وي ادامه داد: با توجه به اهميت فرهنگ سازي در ميان نوجوانان و جوانان در عرصه حفظ محيط زيست، دبيرخانه كنفرانس ملي روز جهاني محيط ‌زيست بخش فعاليت‌ها و پژوهش‌هاي دانش آموزي را راه اندازي نموده است. بدين وسيله از كليه مدارس و افراد علاقمند دعوت مي‌شود فايل مربوط به مقالات، پروژه‌ها و آثار خود را در حوزه محيط زيست به دبيرخانه كنفرانس ارسال نمايند تا ضمن بررسي آثار ارسالي از برگزيدگان جهت حضور در كنفرانس دعوت به عمل آيد.
نقدي پور بيرگاني خاطرنشان کرد: در حاشيه برگزاري اين کنفرانس کارگاه آموزشي مرتبط با موضوع و محورهاي کنفرانس برگزار مي‌شود. دبير کنفرانس در ادامه افزود که از مهمترين اهداف برگزاري کارگاه ها، مي توان به برقراري همكاري مؤثر بين صنعت و دانشگاه، انتقال تجربيات و ارتقاء معلومات دانشجويان و كارشناسان حوزه محيط زيست، نام برد.
رئيس پژوهشکده مجازي محيط زيست از اعطاي گواهينامه هاي بين المللي به شرکت کنندگان خبر داد وي در ادامه افزود که طي تفاهم نامه بعمل آمده با موسسات و مراکز علمي بين المللي از جمله OXFORD CERT انگلستان، NOBEL CERT آلمان، ICS کانادا، QALانگلستان، ASYS اسپانيا، LLC چک، GRS Group انگلستان، SWISS Cert هند، ITCC انگلستان، BQC يونان براي شرکت کنندگان در اين کنفرانس گواهينامه بين المللي از مراکز علمي ياد شده صادر خواهد شد.
دبير نهمين کنفرانس ملي روز جهاني محيط زيست، اعلام داشتند، به علت محدوديت اعطاي گواهينامه بين المللي، علاقه مندان شرکت کننده در اين کنفرانس جهت برخورداري از اين امتياز بين المللي ثبت نام خود را در سايت کنفرانس قطعي و نسبت به درخواست و ثبت مشخصات در سامانه الکترونيکي اقدام نمايند.
نقدي پور بيرگاني در ادامه تأکيد نمودند، جهت اخذ گواهينامه هاي بين المللي 45 روز زمان لازم است؛ هماهنگي لازم در اين خصوص از سوي دبيرخانه کنفرانس بعمل خواهد آمد. لذا مدارک از طريق پست، به آدرس شخصي شرکت کنندگان بعد از برگزاري کنفرانس ارسال مي گردد. نقدي پور بيرگاني، در پايان متذکر شد که اين گواهينامه ها داراي کد شناسايي اختصاصي، هولوگرام امنيتي و مهر برجسته بوده که در هر زمان و از طريق سامانه احراز اصالت و قابل استعلام مي باشد. لذا به جهت همکاري هاي چندجانبه با سازمان ها و دانشگاه ها، مشتاقانه از تمامي اساتيد محترم دانشگاه ها و کارشناسان فعال محيط زيست، محققان، دانشجويان جهت شرکت در اين مهم، دعوت بعمل مي آيد.
همچنين دبيرخانه دايمي کنفرانس در نظر دارد برترين‌هاي محيط زيست سال را در بخش‌هاي کتاب، پايان نامه، طرح پژوهشي، اختراع ثبت شده، سازمان‌هاي غير دولتي، انجمن هاي علمي، سايت هاي تخصصي و وبلاگ هاي اين حوزه معرفي نمايند.
وي در پايان گفت: ما اميدواريم که با حضور گسترده اساتيد، محققين، دانشجويان، پژوهشگران جوان، صاحبنظران و خبرگان در عرصه هاي مرتبط با شعار و محورهاي اين کنفرانس، فضاي مناسبي براي بحث و تبادل نظر در خصوص آخرين دستاوردهاي علمي و فني روز دنيا در حوزه‌هاي مرتبط فراهم شود و اميد است در نهايت پس از بررسي راهکارهاي موجود، به تبيين مسير صحيح و اخذ تدابير آينده و حل معضلات محيط زيست دست يافت.

درباره نویسنده

هنوز دیدگاهی وارد نشده است.

نظر دهید

*