منشاء ریزگردهای استان خوزستان کجاست؟

عضو هیئت علمی مؤسسه تحقیقات جنگل ها و مراتع کشور با بیان اینکه آلودگی در استان خوزستان چند منشاء متمایز دارد اظهار داشت: از دیرباز فعالیت های صنایع نفت و گاز، چاه های نفت و فعل و انفعالات ناشی از آن همچنین وجود تالاب ها ازجمله دلایل آلودگی هوا در این استان بوده و متاسفانه این مشکلات تا به امروز حل نشده است .

با آغاز جنگ تحمیلی عراق علیه ایران، استان خوزستان، بویژه خرمشهر و آبادان، به عنوان اهداف اصلی رژیم حاکم بر عراق مرکز هجوم ارتش عراق قرار گرفت؛ با گذر از آن روزهای سخت حال در چند سال اخیر ، آلودگی هوا مشکلات بسیاری برای هموطنان ما در این استان ها بوجود آورده است. جام جم آنلاین درباره منشاء این آلودگی ها با کنشگر محیط زیست محمد درویش گفت وگویی داشت که در ادامه می خوانید.
فعالیت های صنایع نفت و گاز
این کنشگر محیط زیست گفت: برای آنکه بتوانند مشکل فلرها را حل و از هدر رفتن انرژی جلوگیری کنند و آلایندگی ها نیز کاهش پیدا کند اخیرا تحقیقاتی انجام شده اما عملی نشده است؛ این در حالی است که از نخستین حفر چاه نفت در مسجد سلیمان بیش از صد سال می گذرد و این مشکل بجز در ایران تقریبا در تمام دنیا حل شده است.
درویش افزود: خوزستان و عسلویه یکی از قربانیان همیشگی این آلودگی هوا و نیز حیف و میل انرژی هستند که به نظر بنده مسئول مستقیم آن وزارت نفت است؛ همچنین سازمان حفاظت محیط زیست نیز در این آلودگی سهم دارد چراکه هنوز نتواسته است این وزارتخانه را برای رعایت ملاحظات محیط زیستی قانع کند.
تشکیل چشمه های تولید گرد خاک
وی گفت: تشکیل چشمه های تولید گرد خاک در خارج از مرزهای ایران و در کشورهای عراق، سوریه، عربستان و کویت از دلایل دیگر آلودگی هوا در خوزستان است که بخشی از آن به برآیندهای سدسازی دولت ترکیه، با عنوان پروژه گاز بر روی سرشاخه های دجله و فرات، برمی گردد.

درباره نویسنده

هنوز دیدگاهی وارد نشده است.

نظر دهید

*