کاشت درخت در بزرگراهها به کاهش آلودگی هوا کمک نمی کند

کاشت درخت در بزرگراهها به کاهش آلودگی هوا کمک نمی کند

کیانوش سوزنچی اظهار کرد: متأسفانه بیشتر افراد در هفته درختکاری به یاد کاشت درخت می‌افتند، اما چندان در رابطه با کاشت نوع درخت و چگونگی کاشت آن تجربه و دانش لازم را ندارند، همین موضوع باعث بروز مشکلاتی در بافت شهرها شده است.

وی ادامه داد: در همین راستا باید انواع درختان با توجه به اقلیم هر منطقه انتخاب و فضای کافی نیز برای کاشت آنها در نظر گرفته شود، اما در برخی موارد این موضوع از سوی مسئولان و شهروندان نادیده گرفته می‌شود.

عضو هیئت علمی دانشگاه تربیت مدرس با بیان اینکه برخی از درختان مثل درخت تبریزی ریشه‌های پرآب نیاز دارند، بنابراین این گیاه باید در ۱۰متری هرکانال فاضلاب یا سفره آب زیرزمینی کاشته شود چون ممکن است به بافت شهری آسیب بزند، عنوان کرد: در سال های گذشته در پارک گفت و گوی تهران برنامه ای درختکاری توسط هنرمندان برنامه‌ریزی شد و حفره‌هایی به فاصله یک متر به یک متر ایجاد کردند تا در آنها نهال هایی به نام هنرمندان کاشته شود، اما آینده نگری خاصی در این موضوع انجام نشد که در این شرایط، چگونه درختان به رشد و حیات خود ادامه دهند؟

سوزنچی با تاکید بر اینکه اکوسیستم یک منطقه با کاشت چند بذر توسط شهروندان به هم نخواهد خورد، گفت: در حال حاضر در برخی از شهرها برای جلوگیری از ورود گرد و غبار، کمربندهای سبز را گسترش می دهند در حالی که ریزگردهایی که وارد شهر می‌شود در ارتفاع بالای ۶۰ متر در حرکت هستند و هیچ درختی وجود ندارد که در این ارتفاع مانع حرکت آنها شود، بنابراین در عمل گسترش کمربندهای سبز مانع ورود ریزگردها نخواهد شد.

وی اضافه کرد: کاشت درختان به صورت متراکم در دو طرف یک بزرگراه نیز نه تنها آلودگی هوا را کاهش نمی دهد بلکه می توان گفت میزان آلاینده ها به مراتب در این محدوده بالاتر از دیگر نقاط شهر خواهد رفت، زیرا ظرفیت پاکسازی این درختان کمتر از حجم آلودگی تولید شده در بزرگراه است.

این کارشناس حوزه فضای سبز شهری پیشنهاد داد: طرح کاشت بذر به خصوص در ایام نوروز و روز طبیعت توسط شهروندان مورد توجه قرار گیرد، البته بهتر است این بذرها از سوی نهادهای مرتبط با این موضوع مثل باغ موزه ملی گیاه شناسی بین مردم توزیع شود.

درباره نویسنده

هنوز دیدگاهی وارد نشده است.

نظر دهید

*