آثار زیانبار آلودگی بر رشد مغزی کودکان

آثار زیانبار آلودگی بر رشد مغزی کودکان

دانشمندان اعلام کرده اند حتی سطوح «سالم» آلودگی هوا هم ممکن است بر رشد مغزی کودکان اثر بگذارد و سرعت و کیفیت آن را کاهش دهد.
به گزارش گروه رسانه های دیگر آنا، مطالعات متعددی قرار گرفتن در معرض آلودگی هوا را تایید کرده اند و بر این اساس اکنون بسیاری از مردم شناخت خوبی از ریسک ها یا پیامد های بودن در این شرایط دارند.
با این حال، واقعیت این است که حتی آنچه این روز ها به وضعیت ایمن یا سالم در حوزه سنجش و شاخص میزان آلودگی هوا معروف است هم احتمالا مضر است. مطالعه ای نشان داده که کودکان در رحم مادرشان هم در صورتی که در معرض آلودگی هوا در سطح ایمن یا سالم قرار گیرند، ممکن است دچار اختلالات مغزی باشند که بر عملکرد قوای شناختی آن ها طی دوران مدرسه اثرگذار است.
اتحادیه اروپا ذرات معلق را در سطح 25 میکروگرم بر متر مکعب، سطحی ایمن یا سالم از آلودگی هوا اعلام کرده است. مطالعات قبلی متذکر شده اند که این سطوح قابل قبول در آلودگی هوا بر ریه ها، قلب و اندام دیگر بدن اثرگذار است و از جمله با کاهش رشد مغز جنین و قوای شناختی او مرتبط دانسته اند.
تحقیقی تازه معلوم کرده است که سطوح آلودگی هوا با تغییرات مغزی کودک درون رحم مادر مرتبط است چراکه جنین هنوز مکانیسمی برای محافظت از مغز در برابر سموم محیطی حتی با میزان موسوم به ایمن ندارد.
این پژوهش که از سوی موسسه بهداشت جهانی بارسلونا (Barcelona Institute for Global Health) در اسپانیا صورت گرفته، تاکید کرده است که قرار گرفتن در معرض تنفس ذرات ریز معلق در هوا طی دوران جنینی بر لایه ای از مغز موسوم به کورتکس و در چنین ناحیه آن اثرگذار است و باعث پدید آمدن اختلالاتی مغزی در قسمت هایی می شود.

درباره نویسنده

هنوز دیدگاهی وارد نشده است.

نظر دهید

*