آسمان شهرستان مرزی قصرشیرین امسال ۱۰۹ روز غبارآلود بود

آسمان شهرستان مرزی قصرشیرین امسال 109 روز غبارآلود بود

گرد و غبار موجود در هوای منطقه به ویژه نواحی مرزی کشور نتیجه وزش باد شدید در بیابان های عراق است که پس از مدتی وارد آسمان شهرهای مرزی می شود و این امر آلودگی هوای این مناطق و دیگر شهرهای کشور را به همراه دارد.
گرد و غبار موجود در هوا به قدری مخرب است که در سال های اخیر بخش قابل توجهی از ساکنان شهرهای درگیر، به بیماری های تنفسی، ریوی و آلرژی مبتلا شده اند ضمن اینکه طبق توصیه های پزشکان شهروندان به ویژه افراد مسن، کودکان و بیماران در روزهای غبارآلود به علت آلودگی هوا و وجود ریزگردها در آسمان شهر از ورود به فضای باز و آزاد باید خودداری کنند.
با توجه به آمارها، آسمان قصرشیرین بیش از یک سوم روزهای سال را درگیر گرد و غبار و ریزگردهای عربی است و این مشکل جدی، ساکنان این منطقه را کلافه کرده و داشتن هوایی پاک و عاری از هرگونه آلودگی را برای مردم به یک آرزوی بسیار بزرگ و دست نیافتنی تبدیل کرده است.
طبیعت غبار گرفته و خشک ناشی از ریزگردها و بحران خشکسالی چه بسا بیشتر ساکنان این منطقه را مستعد مبتلا به افسردگی کرده است.
بیشترین روزهای غبارآلود در شهرستان مرزی قصرشیرین مربوط به فصل های تابستان و بهار است و از آن جایی که ساکنان این منطقه برخلاف مردم سایر مناطق باید از آب و هوای مطبوع بهاری و طبیعت دلچسب تابستان لذت ببرند، بیشتر گرد و غبار را تجربه می کنند و بخصوص غبار روزهای داغ تابستان با گرمای 50 درجه بالای صفر بسیار طاقت فرسا است.
امروز 29 دی روز هوای پاک است و از این رو داشتن هوایی پاک در تمام طول سال نیز به یک آرزوی بسیار بزرگ برای ساکنان شهرهای بزرگ و از جمله شهرستان مرزی قصرشیرین تبدیل شده و هر چند اقدام هایی از سوی دستگاه های متولی برای توسعه فضای سبز صورت گرفته، اما بازهم نیاز است برای کم کردن آثار مخرب و آسیب های ناشی از غبار بر جسم، روح و روان ساکنان این منطقه کارهای بیشتری انجام شود.

** انعقاد قرارداد برای کاشت 500 اصله نهال
رییس اداره حفاظت از محیط زیست قصرشیرین روز چهارشنبه به خبرنگار ایرنا گفت: داشتن هوایی پاک حق مسلم همه مردم است و با توجه به روز هوای پاک، تفاهم نامه ای با شرکت لرزه نگاری مستقر در مناطق نفت شهر و سومار این شهرستان برای کاشت 500 اصله نهال در این شهرستان منعقد شده است.
پژمان فتاح پور افزود: همچنین ارایه پیام های آموزشی از طریق تلویزیون شهری و آموزش هایی به مردم برای پاسداشت محیط زیست، توسعه فضای سبز و پاک سازی محیط از زباله ها با کمک دوستداران محیط زیست نیز از دیگر اقدام های این اداره به مناسب روز و هفته هوای پاک در شهرستان قصرشیرین است.
وی بیان کرد: حفاظت از محیط زیست یک وظیفه اصلی و عمومی است و از این رو تلاش ما در راستای حفظ محیط زیست و مراقبت از آن است.

** بارش 69 میلی متری باران در قصرشیرین
سرپرست اداره هواشناسی قصرشیرین نیز به خبرنگار ایرنا اظهارداشت که از ابتدای سال زراعی جاری 69 میلیمتر باران در این شهرستان مرزی ثبت شد که این میزان نسبت به مدت مشابه سال گذشته کاهش چشمگیری داشته است.
امیرپرویز نجفی افزود: از ابتدای امسال تاکنون شهرستان قصرشیرین، 109 روز درگیر پدیده گرد و غبار بود که این میزان در فروردین 6، اردیبهشت 17، خرداد 22، تیر 20، مرداد 10، شهریور 6 ، مهر 15، آبان 12 و در ماه آذر نیز یک روز به ثبت رسیده است.
وی دمای فعلی هوای قصرشیرین را 10 درجه سلسیوس بالای صفر و رطوبت موجود در هوا را نیز 79 درصد اعلام کرد.
هم اکنون قصرشیرین دارای سه منطقه شکار و تیراندازی ممنوع قراویز به مساحت سه هزار و 800 هکتار، زله زرد با 39 هزار هکتار و منطقه شکار و تیراندازی ممنوع تا عرض هفت کیلومتری نوار مرزی به مساحت 170 هزار هکتار است.
در این مناطق انواع پرندگان و گونه های جانوری زیست می کنند که حفاظت از آنها نیازمند مشارکت همگانی است.
منطقه شکار و تیراندازی ممنوع قراویز مشترک قصرشیرین و سرپل ذهاب هم اکنون تنها زیستگاه منحصر به فرد آهوی ایرانی در منطقه غرب کشور بشمار می رود.
منطقه زله زرد مشترک قصرشیرین و گیلانغرب با 39 هزار هکتار مساحت یکی از مناطق مهم زیستگاه گونه های نادر گیاهی و جانوری در استان کرمانشاه و کشور به شمار می رود که از سال 1373 تحت حفاظت است.
از جانوران موجود در این منطقه می توان به کل و بز وحشی، قوچ و میش، آهو ، گرگ ، روباه ، خرگوش، تشی و بزمجه اشاره کرد.
همچنین گونه های پرندگان کبک ، تیهو ، سار و فاخته نیز در این زیستگاه با پوشش گیاهی بلوط ، پلک، تنگرس، آلبالو وحشی و گیاهان مرتعی زندگی می کنند.
قصرشیرین در غرب کرمانشاه با 27 هزار تن جمعیت و 186 کیلومتر مرز با عراق در چند سال اخیر برخی از روزها درگیر گرد و غبار و آلودگی هوای ناشی از پدیده ریزگردها بوده است.
7079/3012/8066 خبرنگار: نازنین باباخانی ** انتشار دهنده:علی مولوی

درباره نویسنده

هنوز دیدگاهی وارد نشده است.

نظر دهید

*