معاون وزیر کشور: پدیده ریزگردها یک ابربحران است

معاون وزیر کشور: پدیده ریزگردها یک ابربحران است

اسماعیل نجار روز دوشنبه نشست علمی و تخصصی بررسی مخاطرات طبیعی استان یزد در دانشگاه یزد با تشریح تغییرات اقلیمی جهان گفت: با توجه به تغییرات اقلیمی، بهترین راه کنترل پدیده هایی مانند ریزگرد مدیریت بحران آب و استفاده از الگوی صرفه جویی و مدیریت بهینه مصرف است.
وی افزود: وقتی خشکسالی حدود 20 سال است که کشور را درگیر کرده، دیگر موضوع خشکسالی صرفا موضوع سازمان مدیریت بحران نیست و همه دستگاه ها باید در این زمینه اقدامات موثر انجام دهند.
رئیس سازمان مدیریت بحران کشور با بیان اینکه عده ای جنگ آب را جنگ جهانی بعدی می دانند و معتقدند با تداوم خشکسالی ها، ایران در آینده خالی از سکنه می شود، گفت: در گوشه ای از کشور به علت بارندگی های زیاد مردم در کارهای کشاورزی مشکل دارند و عده ای در گوشه دیگر در عرضه و تقاضای آب به دلیل پایین بودن بارش ها مشکل دارند.
نجار تصریح کرد: در شرایط حاضر مدیریت آب یک ضرورت است و همین قنات ها بیانگر مدیریت آب در گدشته است ؛ وقتی یزدی ها در مصرف و مدیریت، زبانزد کشور هستند و کشاورزان بزرگ برخی استان ها از این استان است باید از تجربیات آنها به عنوان الگویی در کشور استفاده کرد.
وی با بیان اینکه بخش عمده آب در بخش کشاورزی مصرف می شود، ادامه داد: بهره وری آب در کشور بویژه در بخش کشاورزی پایین است اما ناچاریم امنیت غذایی را حفظ کنیم و به همین منظور نمی توان کشاورزی را محدود کرد بلکه باید با برنامه ریزی، مدیریت بهره وری در مصرف آب ایجاد شود.
معاون وزیر کشور با تشریح برخی پیشنهادها مانند جداسازی آب شرب و بهداشتی از آب خام گفت: این کار پرهزینه است بنابراین ناچاریم آب خام را به آب شرب تبدیل کنیم در عین حال امنیت غذایی مردم در کشاورزی، اشتغال و تولید را نیز حفظ کنیم.
نجار افزایش بهره وری در بخش مدیریت آب را با استفاده مناسب از تکنولوژی های نوین خواستار شد و افزود: باید با استفاده از تکنولوژی و ابزارآلات روز برای بهره‌برداری صحیح از منابع و امکانات موجود اقدام و به بالا رفتن ارزش غذایی محصولات مختلف کشاورزی کمک کنیم.
این مسئول در خصوص بحران ریزگردها گفت: برای حل مشکل ریزگردها، باید دانشگاه ها و متخصصان این حوزه وارد عمل شوند تا از بیابان زایی جلوگیری شود که برای جلوگیری از گسترش بیابان ها می بایست حدود 9 میلیون هکتار عملیات آبخیزداری و کاشت نهال انجام شود.
رئیس سازمان مدیریت بحران تصریح کرد: کشور عراق ، منابع آبی و سدهای خود را که بخشی در اختیار داعش است بسته و محدود کرده که همین مسئله موجب بروز ریزگردها می‌شود و این موضوع مشکلاتی را برای کشاورزان جنوب و جنوب شرق کشور ما ایجاد کرده به گونه ای تولید خرما در این مناطق با مشکلاتی مواجه شده است.
وی افزود: اقدامات زیادی انجام شده که به دلیل گستردگی موضوع و محدودیت منابع مالی، برنامه ها آنگونه که انتظار است،‌ پیش نمی‌رود که امیدواریم با نگاه فرابخشی در مدیریت شاهد افزایش بهره وری باشیم.
وی در ادامه با بیان اینکه تبخیر و انتقال آب از سفره‌های زیرزمینی زیاد است، گفت: تهران در طول سال 47 سانتیمتر فرونشست زمین دارد که ناشی از خشکسالی‌ها و برداشت‌های بی‌رویه است.
نجار با اشاره به لزوم برنامه ریزی برای جلوگیری از هدر رفت آب در سطح سفره‌های آب زیرزمینی اضافه کرد: برای مثال در استان تهران اجازه هدررفت حتی یک قطره آب در سطح زمین را نمی دهیم .
رئیس سازمان مدیریت بحران کشور در بخشی از سخنان خود در خصوص اجرای طرح خط انتقال آب از خلیج فارس به استان یزد گفت: در این زمینه اعتبار بالایی نیاز است که در دولت با کمبود منابع اعتباری مواجه هستیم و تنها 20 درصد معادل 450 میلیارد تومان از سوی دولت برای این طرح تخصیص خواهد یافت.
معاون وزیر و رییس سازمان مدیریت بحران کشور در سفر دو روزه به استان یزد با شرکت در نشست های مختلف از وضعیت فرونشست زمین در برخی مناطق استان یزد دیدن کرد.
1968/ 6014/ خبرنگار: محمودرضا رحمانی ** انتشاردهنده : کاظم شاملو

درباره نویسنده

هنوز دیدگاهی وارد نشده است.

نظر دهید

*