دولت به مساله زیست‌محیطی و سلامت مردم اهمیت دهد

دولت به مساله زیست‌محیطی و سلامت مردم اهمیت دهد

احسان کامرانی عصر امروز در گفت‌وگو با خبرنگار فارس در بندرعباس اظهار داشت: از ابتدای دولت یازدهم یکی از شعارهای رئیس جمهور مساله محیط زیست بوده است و در راس آن دریاچه ارومیه بود و اکنون که دولت ماه‌های آخر خود را سپری می‌کند باید پرسید حال این دریاچه زیبا و منحصر به فرد از نظر زیستی و زیست‌محیطی چگونه است؟ و دولت چه کارهای اساسی برای نجات آن انجام داده است؟ و چه قدر مثمرثمر بوده است؟

وی افزود: اکنون نیز رئیس جمهور در سخنرانی اخیرشان در استان البرز بیان کرد که سه موضوع اشتغال، آب و محیط زیست از اولویت‌های دولت ایشان است.

مسؤول بسیج اساتید هرمزگان گفت: به نظر می‌رسد دولت در مساله محیط زیست توفیق چندانی در این سه سال و نیم نداشته و باید علت آن را در کجا دنبال کرد؟ شاید علت اصلی آن ناکارآمدی سیستم موجود سازمان حفاظت محیط زیست و فراموش شدن اهم ماموریت‌های آن و جایگزین شدن حاشیه بر اصل باشد یا الویت پیدا کردن مسائل حزبی و سیاسی به جای مسایل زیست محیطی است؟

آیا تهدیدات زیست‌محیطی و به خصوص ریزگردها در کشور قابل علاج نیست؟

کامرانی اضافه کرد: یکی از مسائلی که اهمیت اثر آن کمتر از خشک شدن دریاچه ارومیه نیست، مساله ریزگردها در داخل کشور و به خصوص در استان‌های جنوبی است. ریشه این ریزگرده‌ها کجاست؟ و آیا قابل کنترل است یا خیر؟

وی ادامه داد: اهم دلایل آن تغییرات اقلیمی، گرم شدن کره زمین، تغییر الگوی بارش و کم بارانی، جنگ‌های منطقه‌ای، خشک کردن تالابه‌ها و دریاچه‌ها، از بین بردن پوشش گیاهی و جنگل‌ها و یا بروز طوفان‌ها و بادهای شدید است.

عضو هیات علمی دانشگاه هرمزگان بیان داشت: در جنوب کشور، وجود کم بارش، جنگ‌های منطقه‌ای به خصوص در عراق و سوریه و علی‌الخصوص خشک کردن تالاب‌ها و دریاچه ها، از بین بردن پوشش‌های گیاهی و توسعه‌های ناپایدار در کشورهای حوزه جنوبی خلیج فارس و خشک کردن سواحل می‌توانند از اهم آن باشند.

کامرانی تصریح کرد: یکی از عوامل کنترل کردن آن، همگرایی منطقه‌ای و دیپلماسی زیست‌محیطی بین کشورهای منطقه مانند عراق، عربستان، سوریه و برخی کشورهاست تا از طریق کنوانسیون‌های بین‌المللی مانند کنوانسیون مبارزه با کویرزایی و حتی کنوانسیون‌های منطقه‌ای و با کمک سازمان‌های زیست‌محیطی بین‌المللی مانند؛ FAO ،UNEP ،UNDP ،GEF ،IUCN و …. قابل پیگیری و حل و فصل است.

وی افزود: در صورتی که منشا این ریزگردها داخل کشور است با تثبیت شن‌های روان و پوشش گیاهی قابل علاج است که نیاز به اهتمام دولت و هزینه کرد در این مسائل است که با سلامتی و حیات مردم ارتباط دارد، است.

عضو هیات علمی دانشگاه هرمزگان عنوان کرد: امید می‌رفت که دولت تدبیر و امید، سازمان حفاظت محیط زیست کشور و دیگر سازمان‌های ذیربط به این مساله با توجه به شدت آن در استان‌های جنوبی مانند خوزستان، هرمزگان و سیستان و بلوچستان و تهدید سلامتی انسان‌ها اهتمام ویژه‌ای نشان می‌داد اما این مهم صورت نگرفت.

کامرانی یادآور شد: تا هم‌اکنون که شاهد این ریزگردها با غلظت 8-9 برابر استانداردهای جهانی در استان هرمزگان در این روزها و ضرر و زیان‌های اقتصادی و پیامدهای اجتماعی و زیستی و  بهداشتی و سلامتی انسان‌ها هستیم، کار خاصی از سوی دولت و سازمان محیط زیست صورت نگرفته است.

وی در پایان خاطرنشان ساخت: امیدوارم دولت در این ماه‌های پایانی با کمک مجلس شورای اسلامی اهتمام جدی نشان داده و با تامین بودجه و دیپلماسی منطقه‌ای و بین‌المللی برای حل این مشکل حیاتی چاره‌ای بی‌اندیشد و نشان دهد که یکی از الویت‌های آن مساله زیست‌محیطی و سلامت مردم است.

 

درباره نویسنده

هنوز دیدگاهی وارد نشده است.

نظر دهید

*