قزوین، منشأ ریزگردهای منطقه

قزوین، منشأ ریزگردهای منطقه

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان قزوین گفت: آخرین بررسی وضعیت ریزگردها نشان می‌دهد که قزوین، منشأ این ریزگردهاست و در آینده بسیار نزدیک به مشکلاتی که شهرهای ایلام و اهواز دارند دچار می‌شویم.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، منطقه قزوین، «اکبر اسدالهی» در مراسم گرامی‌داشت روز درخت‌کاری که در شرکت آپادانا سرام برگزار شد، اظهار کرد: در حوزه‌ی منابع طبیعی با چالش جدی مواجه هستیم و خشکسالی خاص کشور ما نیست و همه‌ی دنیا با آن مواجه است، اما تفاوت کشور ما با سایر کشورها در این است که مشکلات محیط زیست در ایران مورد بی‌توجهی قرار می‌گیرد و به راحتی از کنار مسائلی از قبیل قطع جنگل‌ها و آلودگی‌های زیست محیطی می‌گذریم.

وی افزود: منابع طبیعی متعلق به آینده است، اما ما به فکر نسل آینده نیستیم و منابع طبیعی موجود را متعلق به نسل حاضر می‌دانیم که این تفکری اشتباه است و وجود ریزگردها حاصل این تفکر است.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان قزوین خاطرنشان کرد: بخشی از ریزگردها از سایر کشورها از قبیل عراق، سوریه و اردن وارد ایران می‌شود، اما بخش عمده‌ی ریزگردها منشأ داخلی دارد.

وی گفت: در استان قزوین با توجه به بهره‌برداری غیراصولی از منابع آب، این پدیده گریبان‌گیر قزوین شده است و این در حالی است که مدیریت منابع آبی با اداره‌ی کل منابع طبیعی نیست، اما پیامدهای آن را باید برطرف کنیم.

اسدالهی خاطرنشان کرد: بر اساس نتایج مطالعات 30 هزار هکتار از اراضی قزوین بیابانی بودند، اما امسال این رقم به 3 برابر افزایش یافته است.

وی تصریح کرد: در بخش بوئین‌زهرا 70 هزار هکتار فاقد پوشش گیاهی هستند که این رقم در سطح استان به 240 هزار هکتار می‌رسد، که باید هرچه سریع‌تر با کمک مسئولان گامی برای بیابان‌زدایی برداشته شود.

کشور ایران یک‌سوم میانگین دنیا بارندگی دارد، اما شاهد تبخیر 3 برابری نسبت به سایر کشورها هستیم و این نشان می‌دهد که باید منابع آب را مدیریت کرد.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان قزوین یادآور شد: در حوزه‌ی منابع طبیعی گونه‌های گیاهی بر اثر چرای بیش از حد دام‌ها در معرض انقراض قرار دارند هم‌چنین دچار فرسایش خاک نیز هستیم که سالانه 100 میلیون تن خاک به پشت سدهای آبی منتقل می‌شود.

وی گفت: 255 شهر کشور در معرض سیل قرار دارند از سال 1340 به بعد تعداد سیل‌ها افزایش یافته چون پوشش گیاهی و جنگلی از میان رفته است.

اسدالهی خاطرنشان کرد: میانگین بارندگی قزوین از میانگین 30 ساله بارش استان پایین‌تر نیست اما با این وجود به دلیل مصرف بی‌رویه آب نمی‌توانیم منابع آب‌های زیرزمینی را احیا کنیم.

وی ادامه داد: جاده بوئین‌زهرا مانند جاده‌های زاهدان بیابانی شده است و بسیاری از روستاهای این منطقه با مشکل ریزگرد مواجه هستند که خشکسالی، کشاورزی این منطقه را نیز تهدید می‌کند.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان قزوین یادآور شد: توسعه‌ی بی‌رویه برای کشاورزی سم است و باید توسعه پایدار، مبنای کار قرار گرفته و حفظ منابع طبیعی در دستور کار قرار گیرد.

درباره نویسنده

هنوز دیدگاهی وارد نشده است.

نظر دهید

*