حفظ خاک با اجرای طرح مرتع‌داری

حفظ خاک با اجرای طرح مرتع‌داری

مدیر منابع طبیعی سیروان گفت: اجرای طرح مرتع‌داری موجب حفظ خاک و جلوگیری از فرسایش و جاری شدن سیل می‌شود.

«حسین کاظمی‌پور» در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، منطقه ایلام، در خصوص اجرای طرح مرتع‌داری در سطح شهرستان اظهار کرد: در راستای غنی‌سازی عرصه‌های طبیعی و احیای پوشش گیاهی و ثبت خاک، منابع طبیعی نسبت به اجرای طرح مرتع‌داری در قالب بذرپاشی و کپه‌کاری اقدام می‌کند.

وی بابیان این‌که تاکنون 50 هکتار از منطقه کوه چرمین این شهرستان کپه‌کاری و بذرپاشی شده است، افزود: با همکاری دیگر مجریان این طرح باید در 300 هکتار عملیات مرتع‌داری انجام شود که تاکنون 21 هکتار آن انجام شده است.

کاظمی‌پور حفظ خاک و جلوگیری از فرسایش و کاهش مخاطرات طبیعی را از نتایج این طرح دانست و تصریح کرد: هلالی‌ها(چاله) در پای درختان برای ذخیره آب و نزولات جوی و آبیاری درختان بر اساس اصول آبخیزداری تهیه‌شده که این هلالی‌ها با هم‌پوشانی یکدیگر و ذخیره آب به میزان یک مترمکعب مانع خشکیدگی درختان می‌شود.

وی ادامه داد: این طرح تأثیر بسیار بسزایی در صیانت و احیای عرصه‌های جنگلی دارد و به بقاء بیشتر کمک می‌کند و در صورت اختصاص اعتبارات جدید از ردیف ملی سایر پروژه‌های جدید جنگل‌کاری طرح صیانت امسال در جنگل‌های این شهرستان به اجرا درمی‌آید.

رئیس منابع طبیعی سیروان یادآور شد: در طرح مرتع‌داری، غنی‌سازی و بازسازی، جنگل‌ها و مراتعی که از عواملی چون آتش‌سوزی، خشک‌سالی، آفت، ریزگردها و سایر عوامل آسیب‌دیده با اجرای عملیاتی چون نهال و بذرکاری احیا و بازسازی می‌شود.

درباره نویسنده

پاسخ‌ها به این نوشته

  1. اگر این امر محقق بشود خیلی عالیه

نظر دهید

*